Devetu godinu zaredom članovi Hrvatske pjevačke skupine “Slavča” sinoć su organizirali svoju, sada već tradicionalnu manifestaciju pjesme, stiha i lijepe riječi “Lipanjsku večer”.

Manifestacija je to koju “Slavča” organizira svake godine u povodu Dana državnosti kako bi pjesmom i i stihom obilježili ovaj veliki dan i još jednom odali odu Domovini, Slavoniji, našim ljudima…

Uz “Slavču” i ove godine na “Lipanjskoj večeri” su nastupili i njihovi gosti, članovi Književno likovnog društva “Rešetari” koji su svojim stihovima upotpunili ovaj sjajni koncert “Slavče”.

Od one, sada već davne 1997. godine, kada su osnovani, Hrvatska pjevačka skupina “Slavča” brojnim nastupima, koncertima, svojim postojanjem i radom želi oživjeti već pomalo zaboravljenu građansku kulturnu baštinu. Ukras našeg grada, neumorni entuzijasti i zaljubljenici u patinu vremena, vrijeme krinolina, frakova, pjesmu, stih…

Prepoznatljivi po lijepoj pjesmi, ime našeg grada neumorno pronose već 21 godinu diljem domovine nam Hrvatske, ali i izvan njenih granica.

Sinoć su se u Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška posjetiteljima predstavili biranim repertoarom domoljubnih, starogradskih i zabavnih skladbi i na trenutak nas odveli na nezaboravno putovanje nekim dobrim, prohujalim vremenima.

Ovu sjajnu glazbeno scensku večer svojim su stihovima upotpunili i pjesnici, članovi Književno likovnog društva “Rešetari”, Evica Kraljić, Vesna Dumičić, Ingrita Ivanišević, Mirko Dubočanac, Stjepan Adžić, Veronika Devčić, Katrina Čavlina, Marija Čavlina i Snježana Josipović.

Devetu “Lipanjsku večer” otvorila je i pozdravila nazočne predsjednica Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška Ljepša Rakas Vujčić:

– Iznimno mi je drago i ove godine biti s vama. Hvala vam što postojite, hvala što ime našeg grada pronosite diljem zemlje. Vaša pjesma i rad daju nam snagu i poticaj, vraćaju vjeru u bolje sutra i stoga vam želimo još puno uspješnih i plodonosnih godina rada – istaknula je.

Na kraju koncerta posjetiteljima se obratila i predsjednica Hrvatske pjevačke skupine “Slavča” Marija Kičić:

– Neizmjerno mi je drago što ste i ove godine bili s nama. Vi ste nam snaga i poticaj da idemo dalje. “Slavča” će i dalje pjevati, družiti se, putovati, sanjati i širiti dobre i pozitivne vibracije – rekla je.

I sinoćnja je večer bila upravo takva, nježna, suptilna, puna emocija i dobrih tonova, stoga svim članovim “Slavče” želimo još puno uspješnog rada, lijepih pjesama, druženja i putovanja.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakDanas se održavaju izbori za članove vijeća mjesnih odbora: Birališta su otvorena u 7,00, zatvaraju se u 19,00 sati
Sljedeći članakNeočekivani poraz nogometaša “Sloge”