Članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” sinoć su održali svoj tradicionalni “Proljetni koncert”.  Festival tamburice i pjesme već dugi niz godina uveseljava mještane Cernika i šire okolice, kao i sve one koje prate rad HPD “Tomislav”.

U ispunjenoj dvorani Društvenog doma u Cerniku, “Tomislav” se predstavio u svom punom sastavu: škola tambure i veliki tamburaški orkestar pod ravnanjem profesora Marijana Paurića, te juniorski tamburaški orkestar i mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem profesora Dalibora Timarca.

Svojim su nastupom i ovoga puta oduševili publiku, koja ih je zauzvrat nagradila brojnim i glasnim aplauzima.  Bilo da slušaju vokalne izvedbe mješovitog pjevačkog zbora ili prebiranje po žicama tamburaških sastava, posjetitelji su uživali od prve do zadnje minute.

Završni dio koncerta začinile su gošće iz Kutjeva, tamburaški sastav “Garavuše”.  Otpjevavši nekoliko svojih, kao i poznatih slavonskih pjesama, podigle su već ionako dobru atmosferu.

Zadovoljan održanim koncertom, kao i odazivom posjetitelja bio je predsjednik HPD “Tomislav” Đuro Vuk.

-“Zahvaljujem se svima na potpori, posebice članovima društva što svoje slobodno vrijeme poklanjaju “Tomislavu”.  Postojimo  i radimo 114 godina i nastavljamo dalje. Hvala i našim gošćama TS “Garavuše”, veselimo se daljnjoj suradnji. Veliku zahvalu upućujem i ovoj vjernoj publici i svima onima koji nas prate i posjećuju naše koncerte, njihova posjeta nam je najveća nagrada.” – rekao je Vuk

Komentari