Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Graničar” u subotu, 11. rujna održali su redovnu godišnju skupštinu. Kako ističu, zbog situacije s pandemijom koronavirusa skupštinu su održali bez uzvanika, samo uz članove društva.

Predsjednik HPD „Graničar” Ivan Koren otvorio je skupštinu pozdravnim govorom i minutom šutnje za pokojne članove društva, potom su pročitana izvješća o aktivnostima i materijalno financijskom poslovanju u 2020. godini, te plan rada i financijski plan za 2021. godinu:

– Prošle godine aktivnosti društva svedene su na minimum radi covid 19 i odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite o okupljanju. Tijekom godine više puta smo pokušavali nastaviti s radom, no radi velikog broja zaraženih virusom u općoj populaciji, nije bilo moguće održavati probe, a tako i nastupe. Međutim, ovu smo godišnju skupštinu iskoristili kako bi dodijelili priznanja našim vjernim, zaslužnim članovima.

Za 5 godina rada zahvalnice su dobili Mirjana Marić i Snježana Lucić.

Za 15 godina pjevanja u „Graničaru” zahvalnicu je dobila Sanja Knežević i za 25 godina rada i pjevanja u “Graničaru” zahvalnicu je dobila Zlata Petrović. Čestitamo im i zahvaljujemo na trudu. Na kraju se skupštine  dirljivim govorom dosadašnja voditeljica zbora Ivana Bušić oprostila od Društva. Radi svojih poslovnih obveza nije više u mogućnosti voditi i naš zbor. Velika joj hvala na trudu i znanju koje je uložila u naš rad. U novu sezonu naše društvo kreće s novim voditeljem Jurom Devićem. Nadamo se da će nam suradnja biti uspješna kao i s dosadašnjim dirigentima – kaže Koren.

 

Komentari
Prethodni članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije…
Sljedeći članakJer oni to zaslužuju: Čelnici staropetrovoselske općine darivali tete i mališane u vrtiću