Antonija Kraljić, djevojka koja je svojom neposrednošću, nenametljivošću, a ipak ustrajnošću i borbenošću digla cijelo novogradiško područje na noge sinoć je na dar dobila još jedan humanitarni koncert na koji su se odazvali ljudi dobre volje s ciljem što bržeg prikupljanja sredstava za njezino liječenje.

 Tradicionalni božićni koncert Hrvatskog pjevačkog društva “Graničar” ove godine osim duhovne i tople, dobio je i plemenitu notu darivanja i bivanja darovanim, jer materijalan dar Antoniji za njezino liječenje ujedno je i dar svim ljudima koji su od sebe za nju odvojili i dobrim djelom nahranili svoju dušu.

Hrana za dušu bila je svakako i duhovna glazba koju su uz  HPD“Graničar” izvodili i Klapa Sv.Lovro iz Požege te glazbenici, profesori, učenici i studenti našega kraja Anton Ećimović, Ivan Škarica, Ivan Babić i Zvonimir Oršulić.

A capella, gospel, vokalne izvedbe uz pratnje na klaviru, bubnjevima, trubi, te klapska pisma oduševili su posjetitelje, ali i obitelj Kraljić koja je, kao i sama Antonija neizmjerno zahvalna kako organizatorima, tako i svim Novogradiščanima, te drugim nesebičnim ljudima koji joj pomažu ka ispunjenju jedine želje koju trenutno ima- poboljšati svoje zdravstveno stanje. 

“Dobro je činiti dobro, a u vrijeme blagdana nekome pomoći da bude zdraviji najveći je i najnesebičniji dar koji možemo pružiti”-poručili su članovi HPD-a “Graničar” prije, ali i nakon koncerta, te pokazali lijep primjer blagdanskog darivanja na koji se svi možemo ugledati.

Komentari