Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) ima svoju listu kandidata za izbore za Europski parlament, a njezin predvodnik i dopredsjednik stranke Zoran Jukić rekao je kako su realna očekivanja da HDS na njima dobije jednog zastupnika. Pojasnio je kako su demokršćani na izbore odlučili ići samostalno te da njihova kandidacijska lista ima odgovarajuću regionalnu zastupljenost.

Na njoj su i Toni Turčinov, Vjekoslav Indir, Miljenko Cmrečak, Marija Crnić Martinović, Nada John, Igor Vojković, Sanja Jurić, Ivana Djedović, Tatjana Jakšić, Milica Đurđić te Dajana Šehić. 

U kampanji za europarlamentarne izbore, dodao je Jukić, HDS će govoriti o krizi demokracije, populizmu, pojavi ksenofobije, antimigracijskim pokretima u Europskoj uniji te njezinoj depopulaciji, o odnosu Eurozone i Hrvatske, Šengenskom graničnom protokolu te o kohezijskim procesima u Uniji i nacionalnom identitetu njezinih članica.

HDS u Novoj Gradiški predstavila je program za Europski parlament. Kao što smo i naveli, na izbore izlaze samostalno. Posebno im je stalo da se promijeni politika prema migrantima i ilegalnim migrantima. Svakome treba pružiti ruku, ali prije svega treba zbrinuti hrvatske građane, poručuju. Komentirali su i politiku uvođenja eura:

– Suzdržani smo oko brze eurizacije, prije svega zato što je kuna nacionalni ponos RH. S druge strane, u državama EU-a praksa je pokazala da je eurozacije dovela do poskupljenja, odnosno do pada standarda domicilne zemlje gdje je uveden euro, rekao je Zoran Jukić, prvi na kandidacijskoj listi HDS-a.

 

 

Komentari
Prethodni članakObitelj Pletikosa više od 20 godina uspješno se bavi poljoprivredom
Sljedeći članakU Rešetarima ”Prljavci” slave 30 godina od koncerta na zagrebačkom trgu