Hrvatski crveni križ (HCK) pokrenuo je akciju uplaćivanja donacija za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji, priopćili su u utorak iz HCK-a.

Svi građani koji žele pomoći unesrećenom stanovništvu mogu uplatiti donacije na žiro račun otvoren u Erste&Steiermärkische banci. Podaci potrebni za uplatu su:

IBAN: HR5424020061500126075

Poziv na broj za apel : 751

Swift code (za uplate iz inozemstva): ESBCHR 22

Stradalima u Turskoj i Siriji moguće je pomoći i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 90 10 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen), objavili su iz Caritasa.

Prikupljena novčana sredstva HCK će uplatiti na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji.

Oba društva Crvenoga polumjeseca pomažu tisućama stradalih te im osiguravaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći.

Hrvatski Crveni križ moli za strpljenje sve koji su se javili sa željom da pomognu jer su u ovome trenutku iskusne i posebno educirane ekipe na terenu fokusirane na spašavanje ljudskih života i tek se rade procjene svih potreba koje će biti dugoročne.

Nakon razornog potresa u siječnju 2021. koji je pogodio područje Sisačko-moslovačke županije, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan pružio je riječi podrške Hrvatskoj. U Hrvatsku su iz Turske pristizali kamioni pomoći. Kamionima je dovezeno 18 kontejnera za smještaj stanovnika koji su ostali bez svojih domova.. Turske su vlasti odmah nakon potresa koji je nanio goleme štete na području Sisačko-Moslavačke županije stupile su kontakt s hrvatskim vlastima i ponudile svu potrebnu pomoć s obzirom da Turska ima iskustva s potresima.

Komentari
Prethodni članakKako ostaviti novac sa strane?
Sljedeći članakDanas i sutra moguća duža čekanja na granicama