NOVA GRADIŠKA -Parking je smješten uz pješačku zonu i stotinjak metara od sjedišta novogradiške gradske uprave. Gradsko “makadam” parkiralište uz Cvjetni trg u strogom centru Nove Gradiške može primiti 30-ak automobila i time donosi značajan prihod gradskoj tvrtci Eko-kong d.o.o. koja je zadužena za naplatu parkinga.

Cijena jednog sata parkiranja je 0,60 eura i to od ponedjeljka do petka (od 7 do 20 h) te subotom (od 7 do 14 h). Parking je smješten uz pješačku zonu i stotinjak metara od sjedišta novogradiške gradske uprave Navedeni parking je zapravo ruglo u strogom centru grada jer je riječ o neuređenom ŝljunčanom parkiralištu sa brojnim rupama te u takvom stanju kod lošeg nevremena nije previše funkcionalno.

Zbog šljunčane podloge stvara se prašina koja šteti zdravlju ljudi, a vozila raznose sa parkirališta šljunak po okolnim gradskim prometnicama. Stoga se nameće hitna potreba uređenja navedenog parkirališta kako bi se ono adekvatno uklopilo u okolni prostor gradskog centra koji je posljednjih godina značajno unaprijeđen. O sličnom ruglu u Strossmayerovoj ulici Slavonskom Brodu pisali smo više puta, sve dok Grad nije odlučio urediti taj parking. Za očekivati je kako će i Grad Nova Gradiška poduzeti napore da uredi navedeni parking kod Cvjetnog trga. Mi ćemo biti slobodni povremeno ih podsjećati na to.

Pročitajte više na: https://plusportal.hr/politika/komunalni_poslovi/ruglo-u-centru-nove-gradiske-52185?slide=4 – plusportal.hr

 

Komentari
Prethodni članakBuran vikend u Novoj Gradiški: Narušavali javni red i mir, vozili pod utjecajem droge…
Sljedeći članak3. mjesto na Međužupanijskom natjecanju za učenike Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška