Narušavao javni red i mir, priveden u policiju

U Novoj Gradiški, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta, dana 17. ožujka, oko 2 sata, 20-godišnjak je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir. Nogama i rukama je udarao po zidovima i interijeru unutar prostorije. Nakon upozorenja zaposlenika da prestane isti je nastavio te ga je zaštitar udaljio izvan ugostiteljskog objekta. Mladić je i na ulici nastavio narušavati javni red i mir vikom i galamom. Alkotestom je u organizmu 20-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,40 promila. Policijski službenici su ga priveli u prostorije policijske postaje gdje su ga liječnici pregledali i konstatirali da je sposoban za daljnji postupak u policiji te je zadržan na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 20-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je izdan i obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (kod sebe nije imao osobnu iskaznicu).

Upravljao automobilom pod utjecajem droge

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 16. ožujka, oko 5.30 sati, u Novoj Gradiški, u Svačićevoj ulici, prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil njemačkih nacionalnih registracijskih pločica kojim je upravljao 26-godišnjak. Vozač kod sebe nije imao identifikacijski dokument. Zbog sumnje da upravlja automobilom pod utjecajem droga navedeni je podvrgnut testiranju kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droge amfetamin. Nadalje, kod istoga je pronađeno i oduzeto 3,2 grama droge amfetamin. Policijski službenici su 26-godišnjaka zadržali u policiji do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon liječničkog pregleda i konstatacije da je sposoban za zadržavanje u policiji. Protiv navedenog slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U organizmu vozača utvrđena prisutnost THC-a

Dana 18. ožujka, oko 0,30 sati, na području Lužana, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak. Testiranjem na prisutnost droga i lijekova u organizmu navedenog je utvrđena prisutnost THC-a (tetrahidrokanabinola) te je zadržan u policiji do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upravljao vozilom pod zabranom te nije položio vozački ispit

U Novoj Gradiški (Ul. M. Benkovića) dana 17. ožujka, oko 12 sati, policijski službenici su kontrolirali 35-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita). Dakle, istome je prethodno zbog počinjenih prometnih prekršaja i prekršajnih bodova poništena vozačka dozvola nakon čega nije položio vozački ispit. Nadalje, upravljao je automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Policijski službenici protiv 35-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakNastavak dobre suradnje: Gradska glazba Nova Gradiška ugostila članove Limene glazbe Selce
Sljedeći članakGradsko “makadam” parkiralište, stvarno nije moguće!