Gradonačelniku Željku Bigoviću i njegovim “huškačima” branitelji služe kao dobra kamuflaža za ostvarivanje njegovog cilja.
Zavadi pa vladaj!

Na perfidan način HDZ-ovi “huškači” na nagovor Gradonačelnika truju poštene braniteljske Udruge i raspiruju netrpeljivost prema Radiju Nova Gradiška.
Pitate se kako i zašto?
Evo odgovora.

Prije nekoliko mjeseci Gradonačelnik Bigović znao je da se raspisuje koncesija za još jedan Radio na području Nove Gradiške, ali s naglaskom na neprofitni.
Kako je znao?

U uredu mu je bila Zlata Pazman Petrić i tražila da za njen Radio Prkos j.d.o.o. iskaže interes i da podršku za otvaranjem još jednog radijskog kanala, što je i učinio.
Najveći utjecaj za davanje podrške prilikom iskazivanja javnog interesa koji se raspisuje od strane Agencije za elektroničke medije, ima upravo sam Gradonačelnik, kao institucija koja je najmoćnija u jednom Gradu.

S njegovim potpisom podrške Zlati Pazman Petrić za Agenciju natječaj dobiva na vjerodostojnosti.
Ništa to ne bi bilo sporno da sada Gradonačelnik ne želi cijelu priču okrenuti kontra nas, evo i zašto!

Manipulirajući  sa par branitelja koji su ujedno i članovi HDZ-a, a izuzetno su aktivni i  glasni,  šireći neistine ostalim braniteljskim udrugama  smislio je priču kako Radio Nova Gradiška pomaže cititramo “četnicima” da dobiju Radio. Što je notorna neistina i dobro smišljena laž Gradonačelnika koji je jadne branitelje navukao na tanak led.
Ako je srpska nacionalna manjina  Gradonačelniku “četnici”, onda smo pomogli tim “četnicima”!
Zašto Gradonačelnik nije zatražio od istih tih branitelja javljanje na natječaj za dodjelu koncesije kao radio braniteljskih i svih drugih udruga grada Nove Gradiške?
Ako je Gradonačelnik htio biti dobronamjeran i pošten kao što priča, zašto nije predložio braniteljima da se jave na natječaj s braniteljskim neprofitnim radijem koji bi imao i svoje prostorije u Domu Hrvatskih branitelja, a mogao bi se financirati iz proračuna grada Nova Gradiška?!

Licemjerno je od Gradonačelnika huškati branitelje na Radio Novu Gradišku, a pri tome im ne reći da su se i oni kao neprofitna Udruga mogli javiti na natječaj o kojem je on znao sve, a naši časni i pošteni branitelji ne!

Ti isti branitelji stajali su uz ovaj Grad i njegove građane, pa zar oni nisu zaslužili da kao Udruga imaju svoj medij i radio?

Prema Gradonačelniku koji je šutke i tajno potpisivao suglasnost Zlati Pazman Petrić, izgleda da branitelji prijedlog od njega kao Gradonačelnika ili sugestiju ili tek natuknicu  za osnivanjem radija nisu mogli dobiti, jer kako bi onda Gradonačelnik pomogao “svojoj” Zlati da su mu se branitelji javili na natječaj za radio?!

Ovako mu je lakše, zavadi, pa vladaj!

Nije Gradonačelnik htio biti dobronamjeran jer nije želio da itko sazna za natječaj zato što je podršku  dao Zlati Pazman Petrić koja se na natječaj javila kao profitni, a ne neprofitni medij.

Zadnji dio odgovora o podršci za novom radijskom koncesijom u gradu Nova Gradiška dokazuje potporu Gradonačelnika Željka Bigovića i neprofitnom radiju što je vrlo pohvalno.

 

Dokazujemo i iz teksta sa portala novagra.hr koji djelomično prenosimo slikom, između ostalih je interes iskazala i srpska manjinska zajednica te je Gradonačelnik s tim i upoznat.

 


Mi kao mediji pohvaljujemo i podržavamo pluralizam medija i neprofitni radio, bilo manjinski ili koje druge udruge građana, kao i gradonačelnik Željko Bigović koji je spremno dao podršu za citiramo: neprofitni radio.

Nije naš gradonačelnik neuk da ne zna šta je potpisao i kome išta su profitni, a šta neprofitni mediji!

Prema tome, dragi branitelji, Radio je tu uz vas, uvijek bio i bit će.

Gradonačelnici dolaze i prolaze, ali radio je uvijek tu!

Autor: Đurđa Siladi

Komentari
Prethodni članak250. godina novogradiške Župe
Sljedeći članakLidija Bačić predstavlja novi singl i spot / VIDEO