Krećemo tamo gdje smo stali, tako da me sve ovo novo što ću raditi veseli, izjavio je danas prigodom primopredaje vlasti novoizabrani gradonačelnik Vinko Grgić:

– S druge strane znam koliko tek posla ima i koliko ću ja osobno, moj zamjenik i cijela gradska uprava dati da budemo još kvalitetniji i bolji. Nema odmora, nema onih „američkih” sto dana u kojima novoizabrane uprave govore da ih ništa ne pitaju.

Mi krećemo odmah, ali ću svojoj gradskoj upravi, gradskim tvrtkama i ravnateljima dati maksimalno sto dana da naprave novu projekciju kompletnog četverogodišnjeg rada.

Nju će trebati prezentirati pred gradskim vijećnicima i vama medijima. Morat će prezentirati svoje planove i ciljeve, mi moramo znati kuda će i u kojem smjeru ovaj Grad ići sljedeće četiri godine. Posao je velik, ali se ne bojimo. Ovaj Grad mora znati u kojem smjeru ide.

Ne mogu se poslovi i gradski projekti „vrtiti” preko jedne, dvije osobe; moramo strateški znati što raditi, u kom smjeru ići i na kraju će narod vidjeti jesmo li ih iznevjerili.

Lako je obećavati u predizbornoj kampanji, naša su obećanja bila zasnovana na racionalnoj osnovi jer 111 projekata koje smo obećali imaju svoju osnovu. Realno je to i očekivati, „apetiti” jesu veliki, ali ćemo sve projekte nastojati realizirati jer ne smijemo stati i umanjiti kvalitetu življenja naših sugrađana. Danas ću pozdraviti djelatnike Gradske uprave, sutra se sastati s pročelnicima i idemo raditi.

Stanje u gradskoj blagajni je odlično, vodilo se sve uredno i sve što je trebalo je napravljeno.

Krenut ćemo s nekim projektima i javnim nabavama, imamo dosta posla u Industrijskom parku i krećemo s pripremom novih projekata. Mjera 7.4.1. bi uskoro trebala krenuti, stoga ćemo probati kandidirati sportski centar i društveni dom u Prvči. Moramo najprije provjeriti podatke i ako je tako krećemo s pripremom – rekao je gradonačelnik Grgić-

Svi naši gradski vijećnici bit će proaktivni

– Još jednom želim zahvaliti svima koji su nam dali svoje povjerenje i glas. Drago nam je što su nam poklonili svoje povjerenje i devet mandata gradskim vijećnicima s naše liste. Svi moji gradski vijećnici će morati biti proaktivni, podijelit ćemo poslove po gradskim kvartovima i oni će biti nositelji poslova u dijelovima grada za koji su zaduženi. Bit će apsolutno involvirani u sve gradske teme, raditi i imati svoju odgovornost. Pogotovo kod javnih nabava gdje ću se ja maksimalno izuzeti, potpisati, eventualno, početak i kraj, unutar toga ne želim sudjelovati.

Sada će postojati drugi ljudi koji će se baviti time, sjednice takvih Povjerenstava će se snimati tako da ćemo još jednom pokazati da Grad radi apsolutno transparentno. Uostalom, to je potvrdila i posljednja Državna revizija koja je bila bezuvjetna, naše ocjene transparentnosti Proračuna su bile odlične. Taj sustav sada želimo još unaprijediti, pa će u postupcima javne nabave biti uključeno više osoba. Radit ćemo kako najbolje budemo mogli.

Grgić: Moja gradonačelnička plaća ide studentima i braniteljima

– Ostajem saborski zastupnik i na saborskoj plaći. Sljedeće četiri godine u Gradu Nova Gradiška radit ću za „nula” kuna. Nije mi to žao, želim rasteretiti gradski Proračun i novac od moje gradonačelničke plaće ići će prvenstveno za studentske stipendije i branitelje.

Budući sam u Hrvatski sabor izabran preferencijalnim glasovima, želim poručiti žiteljima našeg kraja da će moj rad i sve aktivnosti i prijedlozi biti fokusirani isključivo na grad Novu Gradišku i deset općina koje gravitiraju našem području. Predlagat ću ne samo projekte vezane uz naš grad nego i za sve općine – zaključio je gradonačelnik Vinko Grgić.

Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić

Zamjenik gradonačelnika u sljedećem četverogodišnjem razdoblju bit će Borislav Vidošić koji će odsada ovu funkciju obavljati profesionalno:

– U devetom mjesecu „prihvatio” sam se funkcije upravljanja Gradom i zajedno s ovim ljudima nastojali smo učiniti najbolje što smo mogli. Mislim da je Grad funkcionirao dobro, sve započete projekte smo realizirali, vodili računa o gradskoj blagajni i želim naglasiti da Grad normalno funkcionira i da ni u kom slučaju nije zadužen. Sve što sam dosada radio nastavit ću i dalje, ali vjerujem, bolje i kvalitetnije. Vjerujem da ću svojim radom pomoći gradonačelniku i da ćemo svi raditi uspješno kao i dosada – rekao je Vidošić.

 

Komentari
Prethodni članakJedna nova pozitivna osoba i jedna preminula osoba od COVID-19
Sljedeći članakNG PLUS za nezaposlene: Priveli smo kraju soft skills edukaciju ”Mogućnosti zapošljavanja i pokretanja posla”