Od rano jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba. Radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba, a vezano uz malverzacije u tvrtki Janaf. Priveden je šef Janafa Dragan Kovačević.

“Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, priopćila je policija.

Velikogorički gradonačelnik i HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić te SDP-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić obuhvaćeni su istragom. Za obojicu je zatraženo skidanje zastupničkog imuniteta.

– Ne znam o čemu se, zapravo, radi. O svemu sam doznao preko vas medija. Spominju se određene radnje u tvrtki Janaf. Ja vam mogu reći kao gradonačelnik Nove Gradiške da Grad Nova Gradiška nema nikakve gospodarske, privatne niti bilo kakve odnose s tvrtkom Janaf.

Također, niti ja osobno. Vidjet ćemo o čemu se radi. Valjda će mi netko javiti. Što se tiče gospodina Dragana Kovačevića, znam ga, ali s njima nemam nikakvih privatnih niti poslovnih odnosa. Ponavljam, što se tiče tvrtke Janaf, Grad Nova Gradiška nema apsolutno nikakvih odnosa s njima. Ne znam, možda nekakva mala naknada koju plaćaju za zemljište u Industrijskom parku. Skoro cijeli Proračun imam u „glavi”, sve uplate, no znam da ne postoje nikakvi odnosi Grada Nova Gradiška i mene osobno s tvrtkom Janaf i gospodinom Kovačevićem.

Nitko od institucija me dosada nije kontaktirao. Moram vidjeti gdje se mogu informirati, ako trebam negdje otići ja se ovoga trenutka stavljam na raspolaganje sustavu. Neka sustav radi svoj posao, ja sam na raspolaganju kako njima, tako i vama medijima. Apsolutno nikakve veze nemam s ovim optužbama koje mi se stavljaju na teret – rekao je gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić.

Na pitanje novinara da je u fokusu priče i tvrtka Elektropromet Petek i je li ona ima odnose s Gradom Nova Gradiška, gradonačelnik Grgić je odgovorio:

– Oni se redovno javljaju na natječaje i koliko znam dosada su radili putem javne nabave samo jedan posao na izgradnji reciklažnog dvorišta. Nedavno smo otvorili pristigle ponude na javnu nabavu za gradske bazene, oni su se, također, natjecali, ali nisu prošli na natječaju.

Komentari