Dobre vijesti stižu za naše sugrađanke koje spadaju u skupinu teško zapošljivih žena.

Zahvaljujući kvalitetnim i dobrim projektima aktualne gradske vlasti „prošao” je novi program „Zaželi II”, a posao će uskoro dobiti 60 žena s područja grada.

U nazočnosti ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića u Slavonskom Brodu danas su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih nacionalnih i europskih sredstava u Programu „Zaželi II”. Ugovor je u ime Grada Nova Gradiška potpisao gradonačelnik Vinko Grgić:

– Iznimno sam zadovoljan današnjim danom i uspjehom. U situaciji pandemije koronavirusom i općem padu i stagnaciji gospodarstva, mi smo radili i pisali projekte,

Prošao nam je još jedan program „Zaželi II” ukupne vrijednosti 5.282.000,00 kuna. Ono što je najvažnije, zaposlit ćemo 60 teško zapošljivih žena koje će skrbiti za 360 korisnika.

Posao im je osiguran sljedećih 18 mjeseci, koliko to znači ženama, ne treba posebno ni napominjati. Posao će dobiti žene koje spadaju u skupinu teško zapošljivih kojima, možda, fali nekoliko godina da ostvare pravo na mirovinu ili su dugotrajno nezaposlene.

Sve žene koje su radile u dosadašnjem programu „Zaželi” su bile izuzetno sretne i zadovoljne činjenicom da su uspjele pronaći posao i raditi, ovim projektom mi ćemo im to ponovno omogućiti. Unatoč situaciji s pandemijom koronavirusa, naša gradska vlast je radila, pisala projekte i nećemo stati samo na tome.

Naime, prepoznato je kako ovakvi projekti direktno pridonose višestrukim ciljevima: zapošljavanju pripadnica ciljanih skupina nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom školom, koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, te ujedno socijalnom uključivanju krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ovaj projekt ima za cilj uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, posebice onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima.

Ovo je jedna velika i lijepa priča, prvenstveno sam sretan zbog 60 žena koje će dobiti posao u našem gradu. Njihove suze radosnice kada vidite da su dobile posao nama su najveća nagrada i poticaj da idemo dalje – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Komentari
Prethodni članakIvan Vlahović: Ja u bolju Hrvatsku vjerujem!
Sljedeći članak“Slavonski dućan” u novouređenom prostoru u Novoj Gradiški: Okusite Slavoniju!