Za skoro sve učenike diljem Lijepe naše započela je školska godina 2018./2019. Nakon ljetnih praznika i odmora red je ponovno se vratiti u školske klupe, starim obavezama, knjigama i vježbenicama, prijateljima iz klupe, velikom i malim odmorima, školskim priredbama i svim čarima i “mukama” koje školska godina donosi. 

Kao i svake godine, šestogodišnjaci i sedmogodišnjaci, do jučer još predškolci, početkom nove školske godine po prvi puta uzbuđeno otkrivaju svoje nove škole, sjedaju u školske klupe, upoznaju učitelje i učiteljice, te s nestrpljenjem očekuju za njih prvo školsko zvono. 

U svim osnovnim školama na području grada Nova Gradiška raznim priredbama i programima, danas je ukazana dobrodošlica “đacima prvacima”. U ime grada Nova Gradiška, učenike, roditelje i učitelje ove godine posjetili su i darivali gradski čelnici u punom sastavu. Gradonačelnik Vinko Grgić, njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj s kolegom Markom Ćosićem, te savjetnik za gospodarstvo Zlatko Grabar poželjeli su ovogodišnjim prvašićima ugodan početak školske godine, uspjeh i uživanje u narednim mjesecima, te ih darivali simboličnim školskim torbicama punim školskog pribora za zabavniju i lakšu prilagodbu novom poglavlju u njihovim mladim životima. 

-“Svake godine iznova me veseli darivanje prvašića, danas smo prošli osnovne škole “Ljudevita Gaja” i “Mato Lovrak” te područnu školu u Ljupini kako bi podržali naše klince i klinceze, ali i njihove roditelje. Donijeli smo im sitne poklone, te poruku da je Nova Gradiška njihov grad u kojem se mogu razvijati kako žele, a Grad će im na svoj način osiguravati što kvalitetniju nastavu, obrazovanje, te izvannastavne aktivnosti”- izjavio je gradonačelnik Grgić. 

U Osnovnu školu “Mato Lovrak”, upisano je tri razreda s ukupno 60 učenika, dok će 10 učenika pohađati područnu školu u Ljupini. 

Osnovna škola “Ljudevita Gaja”, otvorila je svoja vrata za 43 učenika prvašića podijeljena u dva razreda. U holu škole punom uzbuđenih prvašića i njihovih roditelja, već veliki učenici drugih razreda održali su prigodni program kojim je zaželjena dobrodošlica svim novim učenicima. Ravnateljica Blagica Pečnjak, jednako uzbuđena kao i mladi osnovnoškolci,  zaželjela je svim učenicima ugodan i sretan početak školske godine.

-“Danas je bio taj lijepi dan gdje su učenici drugih razreda pokazali što su naučili, pozdravili svoje prijatelje te naglasili kako škola nije mjesto straha nego učenja i zadovoljstva. Svima želim sretan početak nove školske godine, i učiteljima i djeci i roditeljima i da ova školska godina svima bude uspješna”- kazala je Pečnjak 

Svima prvašićima želimo sretan, veseo i uspješan početak svojeg obrazovnog puta, a ostalim učenicima uspješnu novu školsku godinu!

no images were found

Komentari
Prethodni članakJutros u naletu na vlak smrtno stradao muškarac
Sljedeći članakKrenula “Škola za život”: Cerničku osnovnu školu posjetili čelnici Brodsko posavske županije / foto