Ina je od neki dan povećala cijene motornih benzina za 28 odnosno 29 lipa po litri, eurodizeli su poskupjeli za 20 lipa, loživo ulje za 19, a plavi dizel za 17 lipa po litri.

To je povećanje sukladno najvišim razinama maloprodajnih cijena naftnih derivata za razdoblje od 10. do 23. siječnja, koje je objavilo Ministarstvo gospodarstva, a prema kojima, svoja goriva poskupljuju i ostale naftne tvrtke. Prema Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata promjena cijena ovisi o kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu i tečaju američkog dolara. Sukladno tom pravilniku Ministarstvo gospodarstva svaki drugi ponedjeljak objavljuje najviše maloprodajne cijene pojedinih naftnih derivata koje vrijede idućih 14 dana.

 

Povećanje cijena goriva bila je tema današnje emisija Glas naroda u kojoj su slušatelji davali svoje mišljenje na aktualno povećanje cijena, te na cijene goriva u drugim europskim zemljama. Slušatelji su većinom govorili da s obzirom na niske plaće u Hrvatskoj cijene goriva nisu realne, jer su u mnogim europskim zemljama cijene niže, a životni standard veći. Isto tako slušatelji ne razumiju kako je cijena goriva u Hrvatskoj bila niža prije desetak godina, kada je na svjetskom tržištu cijena jednog barela bila viša od 100 dolara, dok je danas u Hrvatskoj cijena goriva viša, a na svjetkom tržištu cijena je pala na 80 dolara po barelu.

Komentari
Prethodni članakTehnološki park/BISC Nova Gradiška poziva zainteresirane na trening menadžmenta
Sljedeći članak13 kaznenih djela u 24 sata u BPŽ