Komunalni redari, u pratnji ovlaštenih osoba, krenuli su s obimnim popisom pasa u svim kućanstvima na području grada i prigradskih naselja. 

“Člankom 94. Zakona o zaštiti životinja (“Narodne novine” broj 102/17) propisana je obveza jedinice lokalne samouprave o osiguranju nadzora provedbe obveznog mikročipiranja pasa određenog propisom o veterinarstvu, a kod posjednika pasa čiji psi nisu upisani u Upisnik kućnih ljubimaca. Ova evidencija, s kojom se krenulo 1. lipnja, bit će korištena za potrebe planiranja i osiguranja sredstava u proračunu Grada Nove Gradiške koji ima namjeru donijeti Odluku o sufinanciranju troškova mikročipiranja i sterilizacije pasa.”, piše u odgovoru koji je potpisala Nela Bednarik službenica za informiranje Grada Nova Gradiška, za SBplus.

Donese li Grad ovakvu odluku ona bi uvelike trebala pomoći u borbi sa psima lutalicama s kojima se, kao i u drugim gradovima, susreću i u Novoj Gradiški.

“Grad ima sklopljen ugovor s Veterinarskom stanicom u Pakracu u kojem ima osiguran određeni broj mjesta za zbrinjavanje pasa lutalica. Gradu je od velike pomoći i Udruga “Njuške” koja kroz vlastite aktivnosti zbrinjava, odnosno, udomljava, najveći broj pasa lutalica s našeg područja.”, napisala je u odgovoru za SBplus Nela Bednarik, napominjući kako Grad Nova Gradiška u ovoj godini nema namjeru graditi Azil za napuštene životinje.

Foto: Novogradiške njuške

Komentari
Prethodni članakDvije osobe teško ozlijeđene u prometnoj nesreći u blizini Starog Petrovog Sela
Sljedeći članakNovi način naručivanja kave i pića u hrvatskim kafićima