Nastavljaju se ulaganja u Industrijskom parku Nova Gradiška. U prostorijama turističke zajednice održano je svečano potpisivanje ugovora između Grada Nova Gradiška i novog investitora kompanije EJOT Spojna tehnika.

EJOT – je njemačka tvrtka s više od 3500 zaposlenika u 38 podružnica i s preko 90 godina povijesti tvrtke. U Europi, njihove brojne prodajne tvrtke i uredi jamče izravan kontakt s kupcima i brzu dostupnost proizvoda. EJOT usluge i proizvodi također su dostupni diljem svijeta, a imaju proizvodna mjesta i prodajne urede u Sjevernoj i Južnoj Americi i Aziji.

Ispred Grada Nova Gradiška ugovor je potpisao gradonačelnik Vinko Grgić:

-“Riječ je o velikoj tvrtki u Njemačkim razmjerima s preko 600 milijuna eura godišnjih prihoda i velikim brojem zaposlenika po cijeloj Europi i svijetu gdje imaju svoje tvornice i partnere. Danas smo ovdje zbog potpisivanja ugovora za prodaju blizu 78.000 kvadrata u našoj Industrijskoj zoni. Natječaj je raspisan prije otprilike mjesec dana i ovo je jedan od prvih potpisivanja ugovora, a i svi sljedeći bit će prezentirani na ovakav ili sličan način. Kao što sam rekao da imamo velike vijesti i zainteresiranost postojećih, ali i novih poslovnih subjekata koji će doći u našu Industrijsku zonu, napraviti svoje tvornice što će dovesti do novih zapošljavanja.”

Ispred tvrtke EJOT ugovor je potpisao direktor Miomir Matanović koji je ujedno predstavio i planove:

-“Tvrtka EJOT je članica Njemačke grupacije, a ono što planiramo napraviti u Novoj Gradiški je proizvodni pogon za proizvodnju plastičnih profila za građevinarstvo. To je građevinski sektor koji mi pokrivamo u čitavoj Europi i 95 % proizvodnje će biti plasirano na tržište Europske unije. U Novoj Gradiški planiramo zaposliti oko 120 ljudi, s tendencijom otvaranja daljnjih pogona pa bi u tom slučaju broj zaposlenih prešao i brojku 200.”

Ovo je prvi korak naveo je Matanović, nakon kojeg kreće projektiranje zgrade i ishođenje dozvola, dok se početak proizvodnje očekuje sredinom iduće godine.

Osim Nove Gradiške, u kombinaciji za otvaranje svojih pogona bile su Rumunjska, Turska, Srbija, Mađarska, Italija, Bosna i Hercegovina, a zašto su izabrali Novu Gradišku otkrio je:

-“Osim dobre lokacije i povezanosti, prvenstveno nas je privukla velika spremnost lokalne samouprave da nam pomogne u rješavanju svih problema. Vidjeli smo da u Gradu Nova Gradiška imamo pouzdanog partnera i da je Industrijski park Nova Gradiška opremljena sa svime što nam treba i kao takav se pokazao kao najkonkurentniji.”

Potpisivanju ugovora nazočili su predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević i direktor IPNG-a Mladen Mikolčević koji su se stavili na raspolaganje za suradnju:

-“Ovo je veliki događaj za naš grad i veseli nas što će se otvoriti nova radna mjesta.” – rekla je Matijević

-“Sretan sam da se ovako dobre stvari događaju u našem gradu. Kao što je gradonačelnik i najavio uskoro će biti potpisivanje i novih ugovora s tvrtkama koje će naći svoj interes u Novoj Gradiški na zadovoljstvo svih nas, kao i građana Nove Gradiške i njene okolice.” – naveo je Mikolčević

Komentari
Prethodni članakRavnatelji slavonskih bolnica: Dobra suradnja i skrb o pacijentima u pandemijskim godinama
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 131 novozaražena osoba