Grad Nova Gradiška i ove godine dodijelio je financijske potpore za poticanje razvoja poduzetništva poduzetnicima s područja grada za 2021. godinu.

Na svečanosti potpisivanja, ugovore je poduzetnicima uručio gradonačelnik Vinko Grgić:

– Prvi krug dodjele financijskih potpora poduzetnicima bio je prije nekoliko mjeseci i tada im je iz Proračuna Grada isplaćeno 82.750,00 kuna. U ovom, drugom krugu dostavljena su 24 zahtjeva za financijskom potporom. Od tog broja, 22 su zahtjeva bila usmjerena prema mjeri 4, za nabavu dugotrajne materijalne imovine; jedan je mjera 1, potpora novoosnovanim tvrtkama ili obrtima i jedan zahtjev bio je mjera 5, potpora za stručno obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje zaposlenika. Od tih 22 zahtjeva, odobreno je njih 16. Radi se o sredstvima od dvije do dvadeset tisuća kuna kojima Grad Nova Gradiška želi pomoći obrtnicima i poduzetnicima. Znamo kakva vam je bila prethodna pandemijska godina, stoga se nadamo da će vam ova sredstva dobro doći u daljnjem poslovanju – istaknuo je Grgić.

Zadovoljan još jednom „tranšom” pomoći poduzetnicima s područja grada je i predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška Tomislav Šimić:

– Želim zahvaliti Gradu Nova Gradiška, gradonačelniku Vinku Grgiću i njegovim suradnicima na podršci, suradnji i potpori koju nam pružaju, posebice tijekom ove protekle dvije pandemijske godine. U dobroj namjeri i s dobrim mjerama svi zajedno možemo pripomoći i ući u nove razvojne projekte. Mislim da nas očekuju još teža vremena, stoga je svaka pomoć dobrodošla. Zahvaljujem i vama poduzetnicima koji ste se odazvali ovom javnom pozivu. Sve to znači da želite ulagati i razvijati svoju proizvodnju i posao na području našeg grada – rekao je Šimić.

 

Komentari
Prethodni članakOpćina Vrbje: Prva godina provedbe projekta Zajedno za žene
Sljedeći članakKako što bezbolnije preživjeti paklene vrućine