U Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška jučer su potpisani ugovori o financiranju udruga koje djeluju na području grada. Okupljenim su se predstavnicima udruga obratili zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti Borislav Vidošić, koordinator za branitelje Vlatko Greiner i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Grad Nova Gradiška je i u ovoj proračunskoj godini osigurao sredstva za financiranje programa i projekata udruga koje su od značaja za grad iz područja kulture, Domovinskog rata te zdravstva i socijalne skrbi.

– Kao i svake godine Grad Nova Gradiška osigurava sredstva za financiranje naših udruga. Ove godine smo osigurali nešto veća sredstva i drago nam je da se i ove godine javio veliki broj udruga. Imali smo dosta težak i složen posao, no trudili smo se biti maksimalno korektni i optimalno raspodijeliti sredstva – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

– U 2020. godini Grad Nova Gradiška financira 36 udruga sa 91 programom u iznosu od 508.000,00 kuna. Povjerenstvo je trebalo odlučiti o ispunjavanju svih formalnih uvjeta za realizaciju sredstava. Želimo vam da s uspjehom realizirate sve programe i projekte koje ste kandidirali. Tijekom godine, ukoliko se dogode nepredviđene situacije, možete uputiti pismeni zahtjev kako bi se napravio aneks ugovora. Vodite brigu o svemu tome, trebalo bi se zadržati na dvadesetak posto izmjena. To bi trebao biti izuzetak, a ne pravilo – istaknula je voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

– Za ovu godinu za braniteljske udruge predviđeno je u Proračunu Grada Nova Gradiška 150.000,00 kuna. U dogovoru s predsjednicima braniteljskih udruga podijeljeno je 140.000,00 kuna, dok je 10.000,00 kuna ostavljeno u pričuvi. To je vaša pričuva i točno ćete znati koja je udruga tražila iz pričuve sredstava i na koji su način sredstva konzumirana. To su vaša sredstva i možete nam se slobodno obratiti – dodao je koordinator za branitelje Grada Nova Gradiška Vlatko Greiner.

 

Komentari