Od jogurta, brašna i praška za pecivo napravite brzinsko tijesto i guštajte u pizzi koja na stol stiže za manje od pola sata.
Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom pa čak niti koristiti kvasac.Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaše brašna. Kao mjera za čašu neka vam posluži ona od jogurta. Nakon što se tijesto izmijesi spremno je za pečenje, a dok se peče zabavite se hrvatskim pričama iz dostave, u kojima su nam dostavljači ispričali stvarno svašta...
Sastojci za tijesto:
2 čvrsta jogurta
3,5 čaše brašna
1 prašak za pecivo
Sol
Nadjev:
100 g mozzarelle
150 g šunke
40 g ricotte
masline
origano
150 g pelata
1 žličica koncentrata od rajčice
2 češnja češnjaka
sol
Priprema:
1. U jogurt prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i sol pa umijesite tijesto.
2. Tijesto razvaljajte i stavljajte u lim obložen papirom za pečenje.
3. Popržite češnjak dok ne zamiriše u tavi pa dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200°C.