U ponedjeljak, 9. veljače, u župi svete Marije Magdalene u Štivici, u Novokapelačkom dekanatu, bilo je trostruko svečano.Toga dana u župi je godišnje klanjanje, kada vjernici tijekom dana, prema ustaljenom rasporedu, mole pred Presvetim i budu nazočni svetim misama, a svoju crkvu urede tradicionalno u šokačkom ruhu.

Ove godine je svečanu euharistiju slavio vlč. Goran Kovačević, župnik u Davoru, (Novogradiški dekanat), a u koncelebraciji su bili arhiđakon Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije i staropetrovoselski župnik, mons. Antun Prpić, zatim dekan Novokapelačkog dekanata, Goran Mitrović te svećenici ovog dekanata.

Na večernjoj misi i završetku klanjanja, od orguljanja u štivičkoj župnoj crkvi oprostio se Emil Radelić, koji je svirao na „kraljici instrumenata“ i tom glazbalu duše, gotovo 60 godina. Počeo je davne 1956. godine, kada je na selu rijetko tko poznavao note. On je zahvalio štivičkim crkvenim pjevačima na dugogodišnjoj suradnji i zajedničkom slavljenu Boga pjesmom, kao i župniku, Josipu Vračariću. Iako je štivička župa mala, ima još dva orguljaša, koji nastavljaju Emilovim putem.

U povodu blagdana bl. Alojzija Stepinca, štivička „Djeca i mladi iz Magdale“, pripremili su župljanima lijep program, koji je s njima uvježbala Marina Dedoević, diplomirani teolog. Uredili su i pano u crkvi, koji je uz Dan župnog klanjanja, bio i u znaku našeg blaženika.

Komentari
Prethodni članakDan otvorene nastave u OŠ “Mato Lovrak”
Sljedeći članakDan europskog broja 112