Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ iz Cernika večeras su se okupili na godišnjoj, izvještajnoj skupštini društva. Bila je to prigoda za osvrt na sve učinjeno u protekloj godini te prezentaciju rada i aktivnosti u godini pred nama. Kako je istaknuo predsjednik „Tomislava“ Đuro Vuk, i u prošloj su godini ostvarili niz uspješnih nastupa diljem Hrvatske. Bila je to prigoda za promociju „Tomislava“, Cernika i njihova rada, a održali su i svoje tradicionalne manifestacije, nadaleko poznati „Cernički krmokolj“, vrtnu zabavu, Proljetni koncert, Susrete tamburaških orkestara…

I u godini pred nama planiraju niz nastupa i vrijedno gostovanje u Austriji. Posebno ih veseli rad s mladima u juniorskom i velikom tamburaškom orkestru te u školi tambure koja je osposobila nekoliko generacija mladih glazbenika.

Tu je i rad pjevačkog zbora koji čini stalna „konstanta“, već provjerenih snaga, ali bi im dobro došli i novi članovi, stoga ih pozivaju da im se svakako pridruže na njihovim probama utorkom i četvrtkom od 19,00 sati.

– Sretni smo što imamo vlastite prostorije, naš „Slavin dom“, svu potrebnu „infrastrukturu“ za pjevanje i druženje, stoga s radošću nastavljamo i dalje – kaže Vuk.

Pred Cerničanima je već sljedećeg tjedna novi izazov. Naime, Hrvatska radio televizija snimat će polusatnu dokumentarnu emisiju o Cerniku, udrugama i životu u ovom slavonskom mjestu, stoga će „Tomislavci“ svakako naći svoje mjesto i u ovom projektu.

Rad večerašnje skupštine pozdravili su i brojni gosti, članovi prijateljskih udruga, a skupština je, kao što to obično i biva, završena onim obveznim „trećim poluvremenom“, zajedničkim druženjem uz pjesmu, dobro iće i piće.

Svim „Tomislavcima“ i u godini pred nama, puno uspješnih nastupa i druženja želimo!

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPučko otvoreno učilište M.A.R. : Promocija knjige “Prevaranti – Iskupljenje ” / Foto
Sljedeći članakSlonovi nikad ne zaboravljaju, ali skoro nikada ni ne spavaju