Danas je u novogradiškoj Gimnaziji su sklopu “Mjeseca borbe protiv ovisnosti” organizirana debata za učenike trećih razreda. Jedna je to u nizu aktivnosti koje se provode u Gimnaziji na tu temu.

Tema današnje debate bila je “Ovisnike koji se ne žele sami osloboditi ovisnosti treba natjerati na liječenje”. Ovo je prva u nizu debata u Gimnaziji, a smisao je upoznati što širi krug učenika s oblicima ovisnosti, te prevencijom, posljedicama i metodama liječenja.

Profesorica psihologije, mentorica debatne skupine, Koraljka Hausnet Lasović istaknula je kako je iznimno zadovoljna debatom, angažmanom učenika i iznesenim argumentima. Također vidi i prostora za napredak, pogotovo u smislu detaljnije analize posljedica i mogućnosti spriječavanja pojave ovisnosti. Pohvalila je učenike zbog dobrog prepoznavanja problema, a posebno zbog rasprave o “novim” vrstama ovisnosti kao što su šopingiranje, ovisnosti o mobitelima, društvenim mrežama i video igricama.

Debatu su pratili učenici Gimnazije koji su na kraju imali priliku također sudjelovati u raspravi, te iznijeti svoje mišljenje o afirmacijskoj i negacijskoj skupini. Ocjenjivačka komisija donijela je odluku kako je pobjednik debate negacijska skupna, najvećim dijelom zbog boljih argumenata. Važno je istaknuti kako se osim teme radilo i na dobroj strukturi debate kako bi rasprava bila konstrukivna što je u konačnici i postignuto.

U svakom slučaju Koraljka Hausnet Lasović zaslužuje sve pohvale za organizaciju ove aktivnosti, a ima razloga i za nastaviti dalje s osmišljanjem ideja za debate, jer su učenici više nego zainteresirani.

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakOtišla ujutro u školu i nije se vratila – jeste vidjeli Ivanu Kostelac iz Nove Gradiške?
Sljedeći članakKoncert “Umirovljenici i gosti Gradu na dar”