Novogradiški Gimazijalci i ove su školske godine nanizali brojne uspjehe. Rezultat je to cjelogodišnjeg predanog rada kako učenika tako i njihovih mentora i profesora. Ova škola, s bogatom tradicijom i suvremenim pristupom obrazovanju, svakodnevno svjedoči o uspjesima svojih učenika i kroz inovativan pristup učenju pomaže im da razvijaju svoja znanja i vještine.

Na nedavno održanoj vjeronaučnoj olimpijadi – državnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola iz vjeronauka koje je održano u Baškoj, novogradišku Gimnaziju i Požešku biskupiju u kategoriji četverogodišnjih srednjih škola predstavljali su učenici Edi i Ella Conjar, Nikola Lovrić i Lana Marjanović sa svojim mentorom vlč. Markom Milakovićem te su po drugi put osvojili prvo mjesto.

„Pripremali smo se od početka školske godine. Sam ispit sastojao se od pisanog dijela i kviza milijunak, a posebno nas je obradovalo što smo test na državnoj razini riješili smo 100 posto.“ – kaže nam učenik Edi Conjar.

„Bilo je teško, imali smo jaku konkurenciju. Dovoljno govori činjenica da je drugoplasirana ekipa imala samo jednu grešku.“ – dodaje Nikola Lovrić.

Ipak, vjerovali su u sebe i da će ostvariti dobar uspjeh. „Nova sam u ekipi i po prvi put sam sudjelovala na vjeronaučnoj olimpijadi. Mislim da smo se jako dobro povezali i da nije bilo upravo te povezanosti, ne bi bilo niti ovakvog rezultata.“ – kaže učenica Lana Marjanović.

Za ostvaren rezultat, učenici su nagrađeni putovanjem u Rim. „Bit će nam sigurno predivno. Najvažnije je da ćemo se zajedno družiti. Stvorili smo predivno prijateljstvo, povezali se i to nam je najvažnije.“ – dodaje učenica Ella Conjar.

Uspješni u matematici i biologiji

Učenici Novogradiške gimnazije redovito postižu izvrsne rezultate na županijskim i državnim. Bilo da se radi o matematici, fizici, književnosti ili sportu, njihovi talenti i predanost radu su neosporni.

Ovih su dana u stigla i priznanja Agencije za odgoj i obrazovanje za sudjelovanje na Državnom natjecanju iz matematike. Mentorica Branka Kušenić uručila je Teni Šimić (1. A) i Nikoli Lovriću (1. B) priznanja za sudjelovanje, te Nikoli i za uspjeh 3. nagrade.

Za natjecanje su se, kažu pripremali kroz redovnu i dodatnu nastavu te kod kuće. Iako im je, dodaju, ponekad bilo teško uskladiti školske obveze i pripreme za natjecanje.

Na Državnom natjecanju iz biologije učenik 4. C razreda Mihael Božić, kojemu je ovo treće državno natjecanje, osvojio je visoko 3. mjesto. Mihael je, unatoč tome što je maturant i priprema se za ispite državne mature kako bi upisao studij molekularne biologije, uložio dosta vremena kako bi ostvario ovaj izvrstan rezultat.

Zašto su odabrali Gimnaziju

Gimanzija Nova Gradiška, složili su se učenici, nudi raznovrsne programe koji su prilagođeni njihovim interesima, a osim kroz redovu, svaki učenik može pronaći nešto za sebe i kroz dodatnu i fakultativnu nastavu.

„Uz redovnu nastavu, koja je dobro pripremljena, imamo dodatnu nastavu kao i fakultativnu poput astronomije, debate. Profesori su odlični, uvijek spremni za suradnju, nastava je dobro pripremljena. Svi se trude kako bi nas što bolje pripremili za nastavak školovanja i životne izazove koji su pred nama.“ – naglasila je učenica Tena Šimić.

„Posebno su zanimljive izvannastavne aktivnosti i projekti koji se u Gimnaziji provode, a koji  potiču kreativnost i timski rad. Sve nas to priprema i za neke buduće akademske i profesionalne izazove.“ – dodaje Nikola Lovrić.

Za dodati je kako će od sljedeće školske godine, uz postojeće obrazovne programe u Gimnaziji Nova Gradiška, učenici moći upisati još dva razredna smjera, prirodoslovni i umjetnički .

Čestitke svima na ostvarenim uspjesima!

Komentari
Prethodni članakČisteći medvjedići u još jednoj akciji
Sljedeći članakNovogradiški liječnici na okupu: Cilj je kvalitetna edukacija