Deset godina rada, truda i uspješnog poslovanja krije se iza naziva FS Tempora. Kako bi vam približili rad naše sugrađanke Sanje, odlučili smo ju upitati kako je započela vlastiti biznis koji uspješno vodi već deset godina, koje su prepreke u pokretanju posla te što je ključno, otkrila nam je kroz razgovor.

-” Splet okolnosti doveo me u frizersku školu, iako sam bila odlikaš i roditelji nisu bili za strukovnu školu, ja sam ju upisala, završila IOŠ u Slavonskom Brodu, pri završetku školovanja pronašla sam posao i radila 6 godina prije porodiljnog, nakon toga sam odlučila otvoriti svoj frizerski salon. Davne 2012. godine završila majstorski ispit i otvorila svoj salon,” – započela je svoju priču  frizerka i vlasnica frizerskog salona Tempora Sanja Kramarić.

-” Prije otvaranju salona prikupljala sam hrpu papirologije, otvorila sam u veljači a dok su prošle inspekcije i nadzori, tek nakon četiri mjeseca sam počela raditi. Danas su olakotna okolnost državni poticaji, toga prije nije bilo, sve sam sama financirala, svojim trudom i radom. S današnjim poticajima si miran godinu dana, ja sam na početku svoj poslovnog puta radila po cijele dane. U Novoj Gradiški je puno frizerskih salona, ja sam u ovom poslu već 16 godina. Smatram da je prije poduzetništva i samostalnog otvaranja biznisa bitno iskustvo, dobro je prije toga raditi drugdje, osjetiti posao, učiti od drugih. U mom poslu je važna predanost, ljubav, osjećaj za klijente. U našem malom gradu ima nas puno frizera, važno je imati konstantu, raditi svakodnevno, biti posvećen poslu i ljudima,” – kaže nam Sanja.

Sanja je željela stvoriti mjesto u kojem će se klijent osjećati opušteno i znati da su u dobrim rukama. Iz tog razloga klijentu ondje pristupaju individualno, osluškujući njegove želje, a pritom znajući koje su mogućnosti. Klijentima želim omogućiti da barem na trenutak brige stave po strani te da iz salona izađu sretniji i ljepši..

-” Smatram kako nema ljepšeg od na oko vidljive zdrave i njegovane kose. Moj salon je zapravo obiteljski, klijenti su stalni i dolaze već godinama. Naše sugrađanke najčešće vole njegovanu kosu. Imam krug klijentica koje jedanput tjedno peru kosu u salonu, dotjerane su i drže do sebe. Većina nosi što voli i želi, kao frizer se moram prilagoditii, educirati, predlagati i savjetovati. Zapravo sve ovisi o pojedincu, manje o trendovima.”

-” Najgori mi je dio završiti frizuru i naplatiti klijentu. Imam prijateljski odnos s ljudima koji dolaze već 16 godina kod mene jer svjesna sam financijskih mogućnosti, svjesna sam situacije u kojoj se nalazimo. Prvi puta u poslovanju se bojim uvođenja eura, novih nameta, cijena. Još ni sama ne znam kako ću to izbalansirati, prilagoditi, pronaći sredinu. Trebam riješiti svoje poslovanje, isplatiti plaće a da su naši klijenti i dalje zadovoljni i u mogućnosti platiti usluge.”

-” Teško je pronaći dobre radnike koji znaju, žele i predani su poslu. Kroz moj salon je prošlo puno cura, imala sam po tri zapolene plus praktikantice. Većina klijenata želi da ih ja preuzmem, pa sam se odlučila na nas dvije, jer smo prije izvlačili deblji kraj dok vučemo i radimo za treću. Jako sam zadovoljna svojom frizerkom Veronikom i našim odnosom, kao i praktikanticama Mateom i Melani.”

-” Sigurno će biti više rada na crno, pa naši umirovljenici sa mizernim mirovinama logično će pronaći jeftiniji put, nažalost neki si već sad ne mogu priuštiti obično šišanje u frizerskom salonu. Ne osuđujem one koji to rade, nije u redu prema nama koji plaćamo razne namete, ali razumijem ih jer svaka usluga ima svoga kupca,” – kaže nam simpatična frizerka Sanja. Uputila je svim kolegama dobre želje, puno zdravlja i rad bez maski u 2022. godini.

Skromnim slavljem ali i dobrim nagradama za svoje klijente, frizerski salon Tempora, uskoro će proslaviti svojih uspješnih deset godina rada.

Komentari
Prethodni članakNovogradiške „Pozitivke” i u ovoj godini nastavljaju promicati kvalitetu života i pozitivu među ljudima
Sljedeći članak147 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, dvije osobe preminule