Učenik sedmog razreda OŠ Mato Lovrak Frano Lovrić na županijskom natjecanju iz Matematike ostvario je treće mjesto, na županijskom natjecanju iz Kemije ostavrio je prvo mjesto, na županijskom natjecanju iz Geografije Frano je bio sedmi, na županijskom natjecanju iz Biologije ostvario je prvo mjesto kao i na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda, dok je na županijskom natjecanju iz Tehničke kulture ostvario drugo mjesto..

– “Volim učiti pa mi nije bilo naporno ići na natjecanja. Nakon škole provedem dva sata oko zadaće, a nakon toga ako imamo test učim po četiri sata, sve ovisi kakav me dan očekuje. Želja mi je upisati Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga u Zagrebu,” – kaže Frano.

Frano Lovrić osim fantastičnih uspjeha na školskim natjecanjima, pohađa i Glazbenu školu u sustavu školovanja i svira klavir već od pete godine.

Što se tiče sporta, veliki je ljubitelj karatea na koji ide već šest godina, osvojio je brojne medalje kao i titulu prvaka Slavonije i treće mjesto na razini Hrvatske. Sa svojim ozbiljnim rasporedom krenuo je već od pete godine, važna je organizacija i planiranje vremena, ističe Frano i naglašava kako su roditelji najveća podrška.

– “Sve ove aktivnosti i obaveze roditelji podržavaju, njima je to sve uredu dok sam ja dobro. U slobodno vrijeme ne igram igrice, ostaje mi vikend za aktivnosti vani i igru s prijateljima. Natjecanja mi ne stvaraju stres, nije mi problem ostvariti drugo ili treće mjesto, samo je poticaj da budem bolji na idućem,” – ističe učenik Frano.

Korina Ljubičić učenica 7.d razreda je također sudjelovala na natjecanju Čitanjem do zvijezda. – “Bilo je lijepo sudjelovati ali i zanimljivo raspravljati o pročitanim djelima s drugim učenicima. Najčešće čitam knjige koje su vezane uz mitska bića koje pronađem u Gradskoj knjižnici. Preporučila bih drugima da čitaju, kad si tužan čitaš o nekim drugim svjetovima, ljudima, ne rezmišljaš o svakodnevnim problemima, samo otputuješ u neka ljepša mjesta,” – kaže Korina.

 

Komentari
Prethodni članakPovećanje prometne sigurnosti: javno otvaranje ponuda za uređenje DC51 Rešetari – Baćin Dol
Sljedeći članakPolicijski službenici prilikom pretraga pronašli Marihuanu i Amfetamine