Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave brodsko-posavske, jučer, 27. ožujka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik na području Slavonskog Broda. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto ukupno 7,48 grama droge amfetamin, 247,8 grama droge marihuana, 9 tableta droge MDMA, jedna medicinska šprica u kojoj se nalazila crna smolasta tekućina i digitalna vaga. Protiv osumnjičenog 44-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Također, jučer, 27. ožujka novogradiški policajci su na području općine Staro Petrovo Selo obavili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 21-godišnjak. Obavljenom pretragom pronađeno je i oduzeto 224,28 grama droge marihuana, u vezi čega protiv osumnjičenog 21-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Nadalje, prilikom pretrage, u domu su pronađene dvije zračne puške koje su u vlasništvu 49-godišnjaka, a koje nisu prijavljene nadležnom tijelu u propisanom zakonskom roku, u vezi čega je navedenom izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Spriječeno krijumčarenje osoba preko graničnog prijelaza Stara Gradiška

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 26. ožujka, oko 16 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici kontrolirali su teretni automobil s priključnim vozilom kojim je upravljao 62-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
Zbog sumnje da se u priključnom vozilu nalaze skrivene osobe, obavljena je detaljna kontrola te je u tovarnom prostoru priključnog vozila pronađeno pet osoba.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 62-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku. Utvrđeno je da se radi o pet državljana Republike Turske.

Policijski službenici su 62-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama

Jučer, u 13.15 sati, kod mjesta Baćin Dol, na državnoj cesti 51, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije lakše.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 20-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom od sjevera u smjeru juga, dok se sa njom u vozilu (na suvozačevom sjedalu) nalazio 18-godišnjak. Ispred nje u istom smjeru kretao se kamion s poluprikolicom kojim je upravljao 50-godišnjak, dok se iz suprotnog smjera kretao osobni automobil kojim je upravljao 52-godišnjak. Do prometne nesreće je došlo na način da je 20-godišnjakinja započela pretjecati kamion i poluprikolicu na djelu kolnika u kojem je blagi zavoj u desno, te preko pune uzdužne crte, dok se iz suprotnog smjera kretao 52-godišnjak, te je tom prilikom došlo do izravnog sudara dvaju automobila. U daljnjoj kretnji vozilo kojim je upravljao 52-godišnjak odbačeno je na lijevu bočnu stranu poluprikolice. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 18-godišnjak, dok su lakše ozlijeđeni 20-godišnjakinja i 52-godišnjak.

Policijski službenici protiv 20-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Komentari
Prethodni članakFrano Lovrić: Organizacija i planiranje vremena ključ su uspjeha
Sljedeći članakStiže nam nova kazališna predstava “Šetači pasa”