Novogradiški fotoklub “F4” 1. lipnja po drugi je put ugostio članove prve hrvatske fotografske internetske zajednica Fotozine, njegove članove i njihove radove.

Nakon tradicionalnog godišnjeg druženja fotografa okupljenih na najstarijoj web-zajednici posvećenoj fotografiji www.fotozine.org održanog u zaštićenenom krajoliku Iva, otvorena je izložba  i izložba fotografija članova Fotozina u NTL kupovnom centru u Novoj Gradiški. Prethodno fotoizložbi, 20. i 21. svibnja održan je i Fotočobanac na kojem su sudjelovali fotografi i iz Zagreba, Virovitice, Karlovca, Sarajeva i Novog Sada. Sa 70-tak fotografija predstavili su se slavonski domaćini te prijatelji fotografi iz Vojvodine, Bosne i Hercegovine.

“www.fotozine.org je internetska stranica na kojoj se okupljaju zaljubljenici u fotografiju, profesionalci i amateri, a posjetitelji te stranice imaju svoj forum, te se jednom godišnje okupljaju na jednom mjestu u Hrvatskoj i to već treću godinu zaredom. Prve godine je bilo Vransko jezero, prošle godine Plitvice, a ove godine Nova Gradiška je dobila čast da bude domaćin organizaciji izložbe radova sa stranice fotozine.org i radova Foto kluba F4 Nova Gradiška”, rekao je predsjednik Foto kluba F4 Željko Grganić.

“Dva dana je u Novoj Gradiški bilo 50-ak fotografa iz cijele Hrvatske i imali smo okupljanje prvog radnog dana na pašnjaku Iva gdje je nastalo dosta lijepih fotografija. Drugi dan je bio nešto slobodniji, ali smo išli u Posavinu kako bi tim ljudima pokazali i taj kraj s obzirom da se radi o dijelu profesionalnih fotografa iz cijele Hrvatske, ali i iz Srbije, Bosne i Hercegovine, pa čak i Švicarske. Fotografije su izložene u NTL-u, a pokrovitelj izrade fotografija je Sony, jednim dijelom i Canon Hrvatska. Za cijelu organizaciju mogu se zahvaliti i Gradu Nova Gradiška i Brodsko-posavskoj županiji koji su malo priskočili u pomoć”, istaknuo je Grganić.

“Mislim da smo napravili jednu lijepu stvar. Odjeci među ljudima koji su ovdje bili su izuzetno pozitivni, bili su iznenađeni i zatečeni, u pozitivnom smislu, Slavonijom i ono što mogu ponuditi pašnjak Iva i Posavina kao zaštićeni krajolici”, rekao je predsjednik Foto kluba F4 Željko Grganić.

Porazgovarali smo s predsjednik Grganićem i o aktivnostima kluba. Grganić je rekao kako Foto klub F4 ima dosta planova i koliko će usjepti sve izrealizirati ovisi sve o njihovoj snazi i volji i materijalnim sredstvima.

“Osnovani smo 2008. godine i imamo formalno 40 članova, od toga desetak stalno aktivnih. Veseli nas što imamo i mladih članova, a najviše ih je bilo iz gimnazije, međutim tamo je malo problem organizacija rada s mladima zbog njihove satnice i termina. Ali dođu ponekad na naše sastanke i donose svoje radove, pitaju i uče. Inače i oni koji su zainteresirani mogu doći svake srijede u 19 i 30 u prostorije Foto kluba F4 u zgradi starog remonta u Frankopanskoj 34. Slobodno pozivam sve one koji vole fotografiju i žele nešto o njoj naučiti, a ne znaju kome se obratiti da mogu doći kod nas”, rekao je Željko Grganić.

Autor: Nikola Knežević/Mario Trupinić

Komentari
Prethodni članakAktivno i u trećoj životnoj dobi
Sljedeći članakPPK Nova Gradiška dobitnik Zlatne bilance 2012.