Da je tradicija, itekako živa i prisutna na prostorima Slavonije, unatoč suvremenim životnim trendovima, dokazuju brojna aktivna kulturno umjetnička društva.Potvrđuju to i nova društva, koja se, radi interesa najmlađih, osnivaju gotovo svakodnevno.

Mještani Dragalića, oduvijek su znali čuvati tradiciju.I onda kada je bilo najteže, i danas, kada su ponovno, ponosni, svoji na svome. Na sreću, folkorna baština kraja neće izumrijeti sve dok je malih snaša i bećara, spremnih naučiti plesove i običaje svojih baka i djedova.

 

Članovi Kulturno umjetničkog društva Dragalić u nedjelju će, 24.lipnja, organizirati kulturno umjetnički program pod nazivom “DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU”.

 

U programu će se predstaviti brojni gosti i prijatelji, članovi KUD-a TRENK iz NOve Gradiške, ŠOKADIJE iz Batrine, Drežnika, Vrbja i naravno, tamburaši KUD-a domaćina.

Početak programa koji će biti održan na rukometnom igralištu Osnovne škole “Dragalić” planiran je za 17 sati, a u slučaju lošeg vremena, Kud-ovi će se predstaviti u prostoru mjesnog Društvenog doma.

 

Uz slobodan ulaz, domaćini će se pobrinuti i za iće i piće po povoljnim cijenama (grah i meso s roštilja), a nakon službenog kulturno-umjetničkog programa, po provjerenom slavonskom  receptu i običaju, uslijedit će zabavni dio uz tamburaše.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakKatedrala nacionalnog duha i uma već 170 godina
Sljedeći članakUspješnih prvih 365 dana