U novogradiškom Domu kulture održano je druženje školske djece sa umjetnicom Nikolinom Manojlović Vračar i piscem Romanom Simićem koji su na zabavan način predstavili Juru i gospođicu Zavissst, nagrađivanu dječju slikovnicu.

-” Riječ je o Festivalu Pazi knjiga, koji se održava već 17 godina, a cilj je približiti književnu riječ i likovnu umjetnost djeci i mladima. Suradnju s Festivalom imali smo 2017 godine kada ga je organizirala Knjiga u centru. Unatoč epidemiološkim neprilikama, pridržavajući se svih mjera odlučili surađivati, u goste su nam došli ilustratorica Nikolina Manojlović Vračar i piscac Romano Simić, dobitnik nagrade Grigor Vitez. U posjet su došli učenici 3. razreda u pratnji učiteljice Verice Lukačević, zaista se pridržavamo svih mogućih mjera, mjerili smo razmak, neobične su okolnosti ali vjerujem da će djeca uživati u ponuđenom sadržaju. Nadamo se da će tih sadržaja biti još, otežana je organizacija svih događanja, no trudimo se i dalje planirati i organizirati,” – rekla je Danijela Juranović, ravnateljica Učilišta.

-” Ova knjiga o kojoj ćemo pričati je susret Jure sa jednim osjećajem koji nije ugodan, a to je zavist. Jura mora pronaći odgovore na koji način ukrotiti ili pobijediti tu zavist. Imam dvoje djece pa kad ih gledam, puno mi ideja pada na pamet,” – kaže Romano Simić.

-” Ove godine me zapala čast da putujem sa raznim autorima po gradovima kako bi prezentirali stvaralaštvo pisaca i ilustratora. Većinu programa uspjeli smo odraditi na otvorenom prostoru, no s hladnijim vremenom idemo u zatvorene prostore. Današnji gost je Roman, a njegova je knjiga malo zahtjevnija pa su učenici trećega razreda idealna publika. Program Lica iza slikovnica bio je ovo ljeto u Novoj Gradiški, imali smo različite susrete, radionice, no svi ti susreti bili su kvalitetni. Zahvaljujem POU Matija Antun Relković što nam omogućuje takve programe s djecom,”- napomenula je Nikolina Manojlović Vračar.

Komentari
Prethodni članakNG PLUS za nezaposlene: Upoznajte našu korisnicu Maju
Sljedeći članakToše u srcu: Iz Nove Gradiške krenuo još jedan ultramaraton legendarnom pjevaču u čast