Manifestacija po kojoj je Nova Gradiška postala nadaleko poznata, „Novogradiško glazbeno ljeto” u pravom smislu riječi opravdala je razloga svoga osnivanja i postojanja. Potvrdilo se to i sinoć kada se na tradicionalnoj, tzv. tamburaškoj večeri okupio veliki broj posjetitelja. Središnji gradski trg, ali i Gradski park te Ulica slavonskih graničara bili su još jedno mjesto velikog glazbenog događanja zbog kojeg se svake godine u naš grad vraća sve veći broj posjetitelja.

Nakon sjajnog nastupa domaćih tamburaških snaga, Tamburaškog sastava „Satir” iz Davora, posjetitelje su odlično zabavili legendarni glazbenici Mladen Grdović, Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković. Nizali su se brojni hitovi, publika pjevala, plesala i na trenutak, vjerujemo, otklonila sve brige i probleme s kojima se svakodnevno susrećemo.

Prije samog nastupa glazbenika, upriličeno je i službeno otvorenje manifestacije na kojoj su pozdravne riječi posjetiteljima uputili direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević i gradonačelnik Vinko Grgić:

– Želim se zahvaliti svima koji su danas došli. To znači da cijenite i prepoznajete naš rad i trud. Činjenica je da se ovakve manifestacije planiraju i godinu dana ranije, kod nas je ovoga puta bila drukčija situacija. Do posljednjeg trenutka nije se znalo hoće li se manifestacija održati i praktično ovo je događanje koje je organizirano u samo mjesec dana, ali koje je i pokazalo da se sav trud i rad isplatio i da se tradicija nastavila – rekao je Grgić.

– Kada sam nedavno gledala fotografije „Novogradiškog glazbenog ljeta” iz 2019. godine pitala sam se hoće li se ovo ikada ponoviti. I onda kada sam se popela na pozornicu i vidjela „Parni valjak” i ljude koji su se okupili bila sam presretna. Izuzetno smo sretni što smo uspjeli održati ovu jedinstvenu manifestaciju u našem gradu – dodala je Matijević.

Cjelovečernja zabava nastavlja se večeras koncertom Doris Dragović,  glazbene dive koja će se upravo ovim nastupom, po prvi puta u karijeri predstaviti i slavonskoj publici. Večer će, u velikom stilu, zaključiti Željko Samardžić, regionalna zvijezda koja će u Novu Gradišku, zasigurno, dovesti i publiku iz susjednih zemalja, kao i roditelje brojnih malih budućih estradnjaka koji će prve glazbene korake napraviti na festivalu Djeca pjevaju hitove koji će službeno “otvoriti” subotnje nastupe.

Ovogodišnje jubilarno 25. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta, u čast onima koji su manifestaciju osmislili, a više ih nema, zaključit će večer pod nazivom In memoriam Josip Pintarić Puco i Zlatko Štefanac.

Komentari
Prethodni članakSičani i ove godine obilježili Majku Božju Bistričku
Sljedeći članakTrinaest novooboljelih osoba na području Brodsko posavske županije u protekla 24 sata