Brodsko-posavska županija raspisala je javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza željeznicom redovnih studenata s prebivalištem na brodsko-posavskom području.

– Mi smo i ove godine odlučili sufinanciranjem prijevoza studentima i njihovim roditeljima, barem donekle olakšati financiranje studiranja. Dok su neke druge županije izabrale drugačije modele mi smo se odlučili, i postigli smo takav dogovor, da sufinanciramo prijevoz studenata s područja Brodsko-posavske županije bez obzira u kojem mjestu studiraju. Dakle i oni koji su upisali studij u Splitu, kao i oni iz Rijeke, Zagreba, Osijeka…imaju pravo jednom mjesečno iskoristiti dvije jednosmjerne karte, s tim da polazno ili odredišno mjesto mora biti na području Brodsko-posavske županije. – za SBplus kazala je pročelnica Županijskog upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije, Anica Vukašinović, podsjećajući da cijenu prijevoza u jednakim omjerima (50:50%) sufinanciraju HŽ-e i Brodsko-posavska županija, te je ona u konačnici za same studente besplatna.

“Brodsko-posavska županija će sufinancirati prijevoz redovnih studenata, od redovne prijevozne karte za pojedinačna putovanja prema cijenama prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. Prijevoznik će navedenim studentima odobriti povlasticu od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. Putničke blagajne prijevoznika ispostavljat će studentske pojedinačne karte na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom koju studenti kupuju o svome trošku temeljem potvrde/popisa koje im dostavi Brodsko-posavska županija.”, istaknuto je, uz ostalo u javnom pozivu Brodsko-posavske županije.

Prijaviti se mogu studenti s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije, što dokazuju potvrdom MUP-a te redovni studenti stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog  sveučilišnog studija što trebaju dokazati potvrdom obrazovne ustanove o upisu na redovno školovanje za akademsku 2020./2021.godinu.

Uz ispunjen prijavni obrazac, koji se nalazi na Internet stranici Brodsko-posavske županije, zainteresirani dokumentaciju trebaju, u roku od 15 dana od dana objave javnog poziva, poslati poštom ili osobno u pisarnicu na urudžbeni zapisnik na adresu Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Petra Krešimira IV broj 1, 35 000 Slavonski Brod.

Izvor: SBplus
Foto: Ilustracija 

Komentari