U okviru „Dana otvorenih vrata Informacijskog centra Europe Direct Nova Gradiška“, za sve učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola, njihove profesore, pedagoge i ravnatelje danas je održana prezentacija kojom je predstavljen „ERASMUS + program“. Organizator ovog događanja je EDIC Nova Gradiška.

Održana je prezentacija na temu „Mogućnost za mlade – ERASMUS + program“, koju je vodila Božica Sedlić iz Europskog doma Slavonski Brod. Sudionici su imali priliku upoznati primjere uspješno provedenih projekata koji su se realizirali u okviru „ERASMUS + programa“, te upoznali primjere dobre prakse od strane mladih iz Slavonskog Broda – koji su izravno uključeni u provedbu projekta u okviru EU programa ERASMUS +.

Prezentacija uključuje pregled cijelog ERASMUS + programa, novog sedmogodišnjeg programa Europske unije, koji obuhvaća cijeli sektor obrazovanja, osposobljavanja i mladih na holistički način. Program predstavlja sedam dosadašnjih programa u jedinstveni, koherentni okvir čime se teži postizanju većeg sustavnog učinka, posebice uključivanju škola i mladih.
Svi učenici i ostali sudionici upoznati su s postupkom prijave i kriterijima za odabir kandidata na program.

no images were found

Komentari
Prethodni članakOdluke Koordinacijskog odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata / Foto
Sljedeći članakU novogradiškom Industrijskom parku otvorena nova tvornica “Klimaoprema”