U novogradiškom Industrijskom parku jučer je svečano obilježen početak rada nove tvornice tvrtke “Klimaoprema” iz Samobora. Tvrtka je vodeći hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore.

Kako je naglašeno na jučerašnjoj svečanosti otvorenja, 40 godina isporučuju proizvode u mnoge zemlje Europe i svijeta, o čemu svjedoče brojni zadovoljni korisnici te izvedeni projekti. Moderno organiziranu proizvodnu tvrtku čine vrhunski stručnjaci, inženjeri i projektanti, kvalitetan CNC strojni park, ispitni laboratorij, ERP informatički sustav za upravljanje poslovnim procesima, certificirani sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001, program za odabir proizvoda, nove tehnologije te stalan razvoj novih proizvoda u skladu sa svjetskim pravilnicima i normama. U tvornici se radi na visokoproduktivnim strojevima, istaknuo je predsjednik uprave “Klimaopreme” Branko Duvnjak:

– Od prvog siječnja 2016. godine u tvornici će biti zaposleno oko 40 ljudi. Ovo je prva faza, vjerujem da ćemo vrlo brzo donijeti odluku da krećemo u novu investiciju proširenja jer smo već sada vidjeli da smo premalo napravili. Sadašnji je plan 2017. godine proširenje ove hale za novih šest tisuća kvadrata. Naravno, da će to nositi i nova zapošljavanja. U ovom trenutku teško mi je reći koliko, jer mi smo privatna tvrtka i nova zapošljavanja mora pratiti posao koji dolazi. Vjerujem da ćemo do 2020. godine na lokaciji u novogradiškom Industrijskom parku zaposliti 150 ljudi – istaknuo je Duvnjak.

Zašto Nova Gradiška?

– Pa, ja sam Novogradiščanin… malo šale, malo istine – smije se Duvnjak.

– Kada smo shvatili da moramo graditi novu tvornicu i da prvenstveno izvozimo 90 % onda nije važno gdje će nova tvornica biti i kolika je udaljenost. Naše je tržište Europa i prvenstveno smo orijentirani prema izvozu. Ovdje smo naišli na povoljnu infrastrukturu, povoljne cijene i maksimalnu susretljivost i potporu lokalne uprave. Od onoga što smo gledali, mogu slobodno reći da je Nova Gradiška najbolja investicija za investiranje.

Izgradnja je tvornice trajala malo više od godinu dana, a vrijednost je investicije 37 milijuna kuna:

– Investicija je sa 50 % financirana iz strukturnih fondova, ostalih 50 % su naša obrtna sredstva, dio kreditne linije HBOR-a i naše poslovne banke – zaključuje Duvnjak.

Na svečanosti je otvorenja bio i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Ministarstvo poduzetništva i obrta u sklopu programa poticanja poduzetništva potpomoglo je i ovaj projekt, istaknuo je Maras:

– U godinu i četiri mjeseca ostvaren je projekt tvrtke “Klimaoprema”. I ne samo ovaj, nego u cijeloj Hrvatskoj ovih se dana otvara njih 29. Krenuli smo i dalje, sada su sredstva puno veća, raspisali smo novi natječaj u svibnju 2015. godine i prvih devet projekata će biti potpisano do kraja ove godine. Želimo podupirati ovakve tvrtke koje stvaraju dodanu vrijednost, koje su konkurentne i donose novu vrijednost u Hrvatsku.

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakEurope Direct podučava mlade / Foto
Sljedeći članakPosluštajte novu pjesmu tamburaškog sastava TKANICA