U novogradiškoj Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi svoje srednjoškolsko obrazovanje završila su 73 maturanta, a 66 ih je obranilo završni rad. Sve je spremno i za državnu maturu, za ponedjeljak su 42 maturanta prijavila ispit Hrvatskog jezika.

Brojni maturanti simboličnu su večer zatvaranja jednog poglavlja života i ulaska u svijet odraslih planirali organizirati nakon završetka nastave, no epidemija koronavirusa ih je u tome malo omela. No, epidemiološka slika u Hrvatskoj već se tjednima poboljšava, a većina restriktivnih mjera je ukinuta. U srijedu 10. lipnja u Gradskom parku maturanti će imati svečanu dodjelu svjedodžbi, nakon toga zaputit će se u salu kako bi proslavili svoj završetak školovanja. 

– “Komuniciramo s osnovnim školama, pedagoginja online sudjeluje preko aplikacija. Naš filmić i prezentaciju poslali smo osmašima, a nastavnici su uvijek na raspolaganju za upite roditelja i budućih učenika. U subotu 6.lipnja predstavit ćemo našu školu na gradskom korzu, između ostaloga predstavit ćemo i Slavka školskog robota kojega nažalost nismo dovršili zbog korona situacije.” – rekla je ravnateljica Sanja Müller-Zoričić

– “Primamo po 20 učenika u svaki razred, nemamo ponavljača. Imamo ista zanimanja, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i jedan razred komercijalista. Ta zanimanje ne zahtjevaju rad na radnom mjestu, računalci i mehatroničari većinom programiraju, a oni su radili i za vrijeme korone. Ne bi trebali imati problema u potrazi za poslom, 50 posto naših maturanata planira upisati fakultet. Naša zanimanja pripremaju učenike za tehničke fakultete baš zbog predmeta u našoj školi iako je srednja strukovna.” – dodala je ravnateljica. 

Ravnateljica Sanja Müller-Zoričić zahvalila je roditeljima na podršci. – “Nastavnicima nije lagan rad od kuće, moraju biti dostupni učenicima, znaju slati zadatke i sadržaje po noći zbog lakšeg učitavanja, internet je puno brži tada, ali to ne znači da učenici moraju odmah odgovoriti. Sve se stigne samo je potrebna dobra organizacija. Teško je ali izdržat ćemo, nadamo se kako ćemo od rujna biti u prostoru škole.” – zaključila je. 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakBogata ponuda voća i povrća na Gradskoj tržnici
Sljedeći članakOsmi dan bez novooboljelih osoba u našoj županiji