Paleta sve ljepših boja voća, povrća i cvijeća privlači svakim danom, a posebice srijedom i subotom sve veći broj kupaca upravo u svoju šarenu oazu.

Ekološki uzgojene namirnice razlog su ponovnom dolasku na tržnicu, potvrdili su to vjerni i odani kupci. Lijepo vrijeme uvijek popravlja raspoloženje, a naravno i povećava prodaju. Kriza se pomalo osjeti, kažu prodavači, no vjeruju kako će se situacija popraviti. Raznovrsno povrće je lako pronaći na tržnici, a što se tiče cijena, one se ne razlikuju puno od onih u trgovinama. 

Kako bi upotpunili svoju košaricu za kupovinu, osim voća i povrća, prodavači na tržnici nude razne vrste tjestenina, mlijeka i mliječnih prerađevina (posebno traženi su domaći sir i kajmak), te brojne kulinarske začine iz domaće radinosti. Kako obično šećer dolazi na kraju, na novogradiškoj tržnici u ponudi je nešto još slađe, a to su domaće jagode koje se kreću po cijeni od 12 do 15 kuna. Ponuda na novogradiškoj tržnici postaje sve raznovrsnija, stoga ju svakako vrijedi posjetiti. 

Komentari