U Novoj Gradiški u ponedjeljak su nestale dvije žene, obje državljanke Filipina koje su bile zaposlene u tvrtci za šivanje kravata Potomac u novogradiškom Industrijskom parku.

Melissa Pineda (36) i njena sunarodnjakinja Juanillo Annalyn (39) iz stana u Novoj Gradiški otišle su u ponedjeljak. Kako se u utorak nisu pojavile na poslu poslodavac se zabrinuo, pokušali s njima stupiti u kontakt, ali bez uspjeha. Nakon 24 sata iz tvrtke su prijavili nestanak svojih djelatnica. Voditeljica proizvodnoga pogona u Industrijskom parku rekla je da su dvije Filipinke bile izuzetno dobre radnice.

– Sve je čudno s obzirom na ovu situaciju oko koronavirusa i ograničeno kretanje izvan županije. Jednostavno smo zabrinuti, ali nismo spremni davati izjave, samo se nadamo da su žive i da su dobro – rekla je voditeljica proizvodnje.

Prema neslužbenim informacijama nestale Filipinke imaju uredne radne dozvole i da su stigle na rad u Hrvatsku jer je u zadnje vrijeme teško pronaći radnice.

– Mi imamo taj problem, ali i ostale tvrtke koje rade u Industrijskom parku, svaki dan o tome međusobno razgovaramo. Ovu situaciju može spasiti samo baby bum – rekla je voditeljica.

U stanu gdje su stanovale djevojke nitko ne zna gdje su otišle, na istoj adresi je više stanova koji se iznajmljuju, i nitko nije ništa primijetio.

Na stranici Nestali.hr je i opis nestalih djevojaka.

Melissa je visoka 160 cm, ima crnu ravnu kosu, kestenjaste oči, nos veliki, uši male, lice ovalno, razvijenost je srednja. Kada je nestala bila je odjevena u tamno plave traper hlače, tamno plavu vjetrovka jaknu i plave tenisice sa crvenim i bijelim detaljima. Otišla je u društvu s Juanillo Annalyn.

Juanillo je u istom tjelesnom opisu s tima da je malo jače građe. Nepoznato je u što je bila obučena.

Obje su otišle s adrese Ivana Zajca 3 u Novoj Gradiški.

Policija poziva sve koji vide nestale da to jave najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 kao ili putem E-maila nestali@nestali.hr

 

Izvor/Foto: 24sata

 

 

 

 

Komentari