Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška brojnim je aktivnostima obilježila Globalni tjedan poduzetništva. Svjetska je to inicijativa sa svrhom promicanja poduzetništva i poduzetničkog načina razmišljanja kod mladih, ali i ostalih dobnih skupina. Održava se svake godine u cijelom svijetu u mjesecu studenom. Ova škola obilježava GEW od 2010. godine.

Tjedan poduzetništva zaključili su kroz susret s članovima Društva obrtnika Zapadne Slavonije. Uoči Svjetskog dana poduzetnica koji se obilježava 19. studenog bila je ovo odlična prilika povezati njihove aktivnosti. Predavanje na temu poduzetništva i računovodstva, temeljeno na osobnim iskustvima, održali su članovi društva:

Ø  Tomislav Šimić, predsjednik Društva obrtnika Zapadne Slavonije, majstor građevinski limar-obrtnik 47 godina, vlasnik Bravarsko limarskog obrta Lim-mont

Ø  Ljiljana Šoch, bacc.oec. – event manager – vlasnica, obrta Exclusive events od 2003.

Ø  Ivan Capan, oec., samostalni računovođa, obrtnik od 1994. godine, a od 2007. godine vodi knjigovodstveni servis Despina

Ø  Marija Vukšić – računovođa 25 godina, a od 2016. godine samostalni računovođa

Naše goste dočekali su predstavnici vježbeničkih tvrtki na štandovima od prethodnog dana i kratko im predstavili svoje poslovne ideje.

Tijekom predavanja učenici komercijalnog smjera 2. 3. i 4. razred imali su priliku čuti pozitivna iskustva iz svijeta poduzetništva naših gostiju, s kojim problemima se suočavaju i kako ih rješavaju, savjete na što paziti prilikom donošenja odluke koji pravno organizacijski oblik odabrati prilikom pokretanja biznisa i još puno toga. Bilo je ovo jedno jako ugodno, opušteno i inspirativno druženje.

Tekst i fotografije: Ivana Gajski Berić, dipl.oec.

Komentari
Prethodni članakUčenici OŠ Okučani obilježili Svjetski dan djeteta i dječjih prava
Sljedeći članakPrometne nesreće, brzina, alkohol: Kako smo vozili proteklog tjedna