Kako doznajemo od izvora bliskog predsjedniku Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I skupine, Đuri Glogoškom, upravo će jedan od vođa prosvjeda na Trgu Nevenke Topalušić ( nekadašnja Savska 66 ) postati dugoočekivani ministar hrvatskih branitelja.

Naime, maloprije je završen sastanak Đure Glogoškog s aktulanim premijerom Republike Hrvatske Tihomirom Oreškovićem, održan u velikoj tajnosti u Vladi. Kasno poslijepodne Glogoški je proveo u razgovoru s premijerom Oreškovićem i uskoro se očekuje službena objava dogovora. Mada prema Premijerovim riječima ima još potencijalnih kandidata s kojima će obaviti razgovor, Đuro Glogoški ostaje jedini koji može s sigurnošću potvrditi kako ima podrušku većine hrvatskih branitelja.

Njegov ratni put, obol u Domovinskom ratu, predanost ideji i žrtvi za Domovinu čisti su kao suza. Tome treba pridodati i organizaciju najdužeg prosvjeda u hrvatskoj povijesti prilikom kojeg su mediji bez obzira na upravljačku pozadinu lijevo orijentiranih uredništva morali  svrnuti pogled na hrvatske branitelje. Jednostavno je bilo nemoguće izbjeći njihov revolt i javno nezadovoljstvo u središtu svih Hrvata, Zagrebu. Glogoški, branitelj koji se kreće u invalidskim kolicima uz neprestanu potrebu za asistentom, čovjek čije ruke ne mogu same držati čašu, uspio je artikulirati sve probleme populacije društva kojoj pripada. Uspio je svojem blagoglagoljivim glasu dati oštrinu i pozvati sve na borbu za prava onih koji su i stvarali našu državu. Promičući istinu o Domovinskom ratu kroz brojne  tribine naziva „100% za Hrvatsku“, Glogoški je građanima koji su pomalo zaboravili kome duguju najveće hvala dokazao koliko su zapravo hrvatski branitelji omalovažavani, obespravljeni i ignorirani.

U svakom slušaju Glogoški bi mogao biti rješenje za sve probleme naših branitelja.  Osoba  je s vizijom, poznavalac materije i iznad svega domoljub. U konačnici zar nije logično da iz “šatora koji nikad nije pao” dođe vođa pobjednicima?

 

Foto: RTL

Komentari
Prethodni članakSumnjiva javna nabava kroz Novu Gradišku i Brodsko-posavsku županiju – učestali izvođač radova tvrtka Vukojević-gradnja – zajednički nazivnik jest HDZ
Sljedeći članakOčekujemo više studenata u našem Gradu