U subotu 08.04.2017. god. u Lipiku je održano IX međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Križa. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije: Podmladak – 8 ekipa osnovnih škola) i Mladi – 7 ekipa srednjih škola. Sudjelovale su ekipe osam gradskih društava Crvenog križa iz tri županije: Brodsko posavske, Vukovarsko srijemske i Požeško slavonske. Ekipe natjecatelja pokazale su znanje o Međunarodnom i Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pružanju prve pomoći. Na Međužupanijskom natjecanju sudjelovale su ekipe koje su pobijedile u svojoj kategoriji na lokalnim natjecanjima u svojim gradovima.

Ekipa Osnovne škole “Ljudevita Gaja” iz Nove Gradiške, uz mentoricu Nevenku Bijelić, osvojila je 1. mjesto u kategoriji Podmlatka, a ekipa Gimnazije Nova Gradiška, uz mentoricu Zrinku Ivanišević, 4. mjesto u kategoriji Mladih. Ekipa Osnovne škole “Ljudevita Gaja” plasirala se na Državno natjecanje koje će se održati 13. svibnja.2017. u Sisku.

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška zahvaljuje članovima ekipa i njihovim mentorima, kao i svim sudionicima na trudu i pripremama ekipa.

 

no images were found

Komentari