Kako izvješćuju djelatnici Policijske uprave brodsko posavske, na području iz nadležnosti njihova rada, jučer je evidentirano kazneno djelo i prekršaj iz kriminaliteta droga.

Policijski službenici ove policijske uprave, dana 30. lipnja, oko 16.30 minuta, na području Slavonskog Broda, u okviru kriminalističkog istraživanja, oduzeli su nekoliko stabljika indijske konoplje, koje je 42-godišnjak uzgajao u dvorištu obiteljske kuće. Policija sumnjiči 42-godišnjaka za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv kojeg podnosi kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U drugom slučaju, jučer, oko 17 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, policijski i carinski službenici su prilikom granične kontrole u putnoj torbi 52-godišnje putnice pronašli 90 komada tableta. Spomenute tablete se nalaze na popisu opojnih droga za koje vlasnica nije imala potrebnu liječničku dokumentaciju. Policija je protiv 52-godišnjakinje donijela prekršajni nalog kojim je novčano kažnjena za prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Vozio u suprotnom smjeru

Dana 30. lipnja, oko 9.20 minuta, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, na autocesti A3, kod Lužana, utvrdili su prekršaj vožnje u suprotnom smjeru. Naime, 61-godišnjak (državljanin Turske), upravljao je teretnim vozilom, turskih registracijskih oznaka, krećući se autocestom kolničkom trakom koja je namijenjena za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Time je počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te ga je policija novčano kaznila. Također mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Komentari
Prethodni članakŽupan proglasio elementarnu nepogodu za Cernik, Rešetare, Staro Petrovo Selo, Dragalić i Sibinj
Sljedeći članakNagrađeni najbolji učenici Grada i okolice i promoviran novi Godišnjak Matice / Foto