DAVOR- Nakon što su u 19 sati zatvorena birališta za izbor vijećnika za Općinsko vijeće Općine Davor, prvi neslužbeni podaci govore o pobjedi HDZ-ove liste.

Na izbore se odazvalo 1394 birača, od toga je bilo 23 nevažeća listića.

HDZ-ova lista osvojila jeukupno 698 glasova Nezavisna lista Lidije Brlić osvojila je visokih 365 glasova, dok je lista Koalicije HSS- SDP osvojila tek 308 glasova. Kada se broj glasova raspodijeli na vijećnike, HDZ ima ukupno 7 vijećnika i  većinu u vijeću, dok su Nezavisna lista i koalicija HSS- SDP osvojili po 3 vijećnička mjesta. U usporedbi s izborima prije dvije godine na izbore je u Općini Davor izašlo oko 200 birača više. Kome će pripasti glasovi od D Hondta pokazat će službeni rezultati koji će biti objavljeni sutra.

-Ovo su moji peti izbori, ali nikada nisam bio uzbuđen kao sad. Samo me je bilo strah da sve ovo što smo do sad napravili i pripremili da stane, a stalo bi ako ne bi bilo razumijevanja u vijeću. Ovo je jedna velika podrška i pomoć svim glasačima HDZ-a Davora i Orubice kojima se zahvaljujem još jednom. Ujedno se zahvaljujem nositeljici liste Jasni Butumović i Željku Burazović, ali i svima ostalima na listi koji su imali hrabrosti usprkos silnim klevetama na moj račun i ime, što stvarno nije bilo fer i korektno. Hvala što su uspjeli provesti izbore fer i korektno, odradili su fenomenalan posao i vjerujem kako već od sutra krećemo s realizacijom svih projekata koji nas čekaju – poručio je načelnik Općine Davor, Đuro Anđelković

Iako nisu pobijedili na izvanrednim izborima iz nezavisne liste Lidije Brlić poručuju da su ponosi rezultatima,da im je savjest mirna i čista, ali i da če dalje ustrajatim na pitanjima koja su bitna za opstanak Davora i Orubice, ujedno kao prava dama nositeljica liste čestitala je pobjednicima.

Nositelj liste koalicije HSS-SDP, Mario Olić, zahvalio se svojim biračima, također čestitavši pobjednicima.

 

Komentari