Tijekom godine Hrv.lov savez je nizom lovačko kinoloških manifestacija podržavao kontinuitet rada lovaca i pasa u njihovoj izobrazbi, usavršavanju i provjeri,kako teoretski tako i u praktičnoj primjeni.

Lovački savez Brodsko posavske županije 20.10.2013.održao je 2. Lovno kinološki kup u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru, a kao izlučno natjecanje za sve lovačke udruge naše županije. Nastup je izvrsno organiziran i besprijekorno završen na terenima i u organizaciji LU „ Podcrkavlje, kom prilikom je predsjednik Lov.saveza BPŽ obećao podršku na državnom natjecanju te proglasio rezultate.

Pobjedu i izborni prag u visokom 1.nagradnom razredu su ostvarili lovci Željko Dragičević vodeći Lunu – ženku istarskog oštrodlakog goniča i viceprvak prof. Zlatko Miloš s psom Don Dino- oštrodlakim jazavčarom koji je ostvario čak 192 boda.

U organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza uz pokroviteljstvo Sisačko moslavačke županije održan je 8./9.11.2013. u Hrvatskoj Kostajnici 4. Kup Prvenstvo Hrvatske za pse glasnog gona na divlju svinju u gateru. Sve županije su nastupale sa po dva predstavnika nakon svojih prednatjecanja. U ekipnom plasmanu predstavnici BPŽ osvojili su 2.mjesto, iza prvoplasirane Splitsko dalmatinske županije, a 3.mjesto je osvojila Sisačko moslavačka županija.Ponovna potvrda višegodišnjeg rada i već osvojenih međunarodnih svjetskih i europskih odličja u reprezentaciji Hrvatske došla je iz naše županije. U pojedinačnom rezultatu pobjedu i titulu PRVAK HRVATSKE zasluženo je osvojio pas Don Dino i vodič prof. Zlatko Miloš, lovac LU“Vepar“iz Okučana Ostvario je čak 10 bodova razlike ispred natjecatelja iz Splitsko dalmatinske i ostalih županija.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakIvan Rimac: Ponudi Rusima moju zemlju, ima cijevi od rafinerije
Sljedeći članakNovogradiški karataši na turniru u Đakovu