Da su nezakoniti ulasci u teritorij Republike Hrvatske, uz izbjegavanje granične kontrole, sve češći, svjedoči i najnovije izvješće Policijske uprave Brodsko posavske od nedjelje, 13.siječnja. Uglavnom je riječ o ilegalcima iz siromašnih zemalja Afrike i Arapskog poluotoka.

Toga su dana, naime, policijski službenici prometne policije Slavonski Brod u Novoj Kapeli, u smjeru Zagreba, primijetili dvije muške osobe kako pješače uz autocestu. Daljnjim uviđajem je utvrđeno kako je riječ o muškarcima u dobi od  23 do 30 godina, državljanima Sirije koji su u Hrvatsku ušli nezakonito tijekom noći. Prije dolaska u Hrvatku, muškarci su iz Grčke doputovali kamionom smješteni u kutiju u prostoru za teret. Nakon nekoliko dana vožnje, vozač ih je izbacio iz kamiona, rekavši da se nalaze na teritoriju Italije i da krenu prema zapadu. Nakon nekoliko kilometara pješačenja, dva su ilegalna stranca shvatila da su u Hrvatskoj.

Policija je protiv njih donijela rješenje o protjerivanju iz zemlje,  te im izrekla zabranu ulaska u Hrvatsku u trajanju od jedne godine. U suradnji s policijom susjedne zemlje, danas će ( utorak, 15.siječnja ),  biti obavljena readmisija, odnosno vraćanje  državljana Sirije u Republiku Srbiju, na graničnom prijelazu Tovarnik-Šid.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakRođendansko slavlje, ali i prilika za rezimiranje učinjenoga
Sljedeći članakNovogradiščani svečano proslavili 21.godišnjicu neovisnosti/ FOTO