Nakon skoro dvije godine od osnivanja članovi Društva obrtnika zapadne Slavonije u srijedu su održali godišnju izvještajnu skupštinu. Kako je istaknuo predsjednik Tomislav Šimić, bila je to prigoda za osvrt na sve učinjeno u proteklom razdoblju, ali i utvrđivanje programa rada u sljedećem razdoblju. Kako je istaknuo, društvo je osnovano 22. studenog 2021. godine u Novoj Gradiški:

– Otvoreni smo za sve i želimo djelovati u smjeru očuvanja, promicanja, razvitka i unapređenja obrtništva. Društvo se temelji na suvremenoj orijentaciji prema stvaranju kvalitetne i stabilne poduzetničke klime i okuplja obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sve ostale privredne pravne subjekte. Djelujemo u više područja, kulturi, obrazovanju, humanitarnom radu, na području sporta, gospodarstva i poduzetništva, socijalne djelatnosti. Djelujemo na području grada Nova Gradiška i općina Okučani, Rešetari, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Cernik, Davor, Dragalić, Nova Kapela, Vrbje i Gornji Bogićevci. Okupljamo se na dobrovoljnoj osnovi, a aktivnosti su nam usmjerene na kulturno prosvjetni rad, obrazovanje, obrazovne programe, učeničku praksu, humanitarnu pomoć, sportsku rekreaciju za članove, socijalnu pomoć i podršku poput pružanja pomoći starim, bolesnim i socijalno ugroženim članovima, a razmišljamo i o stipendiranju učenika.

Na globalnoj razini društvo u fokusu ima promociju poduzetništva, zastupanje interesa članova u zajednici i šire te poticanje umrežavanja i partnerskih odnosa. Dodatni fokus nam je na informiranju članova o novostima iz našeg područja, edukacijama i sličnim aktivnostima.

Tako smo nedavno organizirali sastanak naših članova s odvjetničkim uredom gdje su mogli postavljati pitanja i dobiti besplatnu pravnu pomoć. Organizirali smo i Poduzetnički bal, družili se uz Dan žena, a nastojali smo i humanitarno djelovati te pomogli novogradiškoj Udruzi za autizam „Sunce”. Uglavnom, nastojimo nastaviti njegovati tradiciju obrtništva u našem gradu dugu preko 140 godina i maksimalno zaštititi interese naših članova – kaže Tomislav Šimić, predsjednik Društva obrtnika zapadne Slavonije.

Rad skupštine podržali su i gosti, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

 

 

Komentari
Prethodni članakHMNK Nova Gradiška prvak 2. HMNL Istok
Sljedeći članakSvjetski je dan šale