Turistička zajednica, uz potporu Grada Nova Gradiška i ove je godine organizirala tradicionalni Božićni sajam u sklopu Adventa u našem gradu. 

Ove godine manifestacija je okupila više od 60 izlagača iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke županije, ali i goste iz susjedne BIH.

Bogata ponuda domaćih proizvoda, suvenira rukotvorina, slavonskih kolača, a sve iz Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, kućnih radinosti, ali i naših škola, odnosno školskih zadruga, braniteljskih i udruga civilnoga društva i ove su godine dočekali veliki broj posjetitelja, naših sugrađana i gostiju Nove Gradiške. Mogli ste degustirati, ali i kupiti originalne blagdanske poklone i tako ujedno pomoći malim proizvođačima.

Organizatori su se ove godine pobrinuli i za bogat kulturni program za izlagače i posjetitelje, a u dvorani Društvenoga doma s najmlađima, ali i odraslima družio se Djed Božićnjak.

Božićni sajam svoja je vrata otvorio jučer u prijepodnevnim satima, a danas ”punom parom” nastavljen. 

I prije i nakon otvorenja brojni posjetitelji obilazili su 60-ak izlagača u potrazi za, kako su nam otkrili, unikatnim božićnim darovima kako za sebe tako i za svoje najmilije. Izabrati ono što će najviše inspirirati posjetiteljima nije bilo lako, bogata ponuda i dobro raspoloženi izlagači mamili su uzdahe i želju za kupovinom.

Zlatovezi, božićni vjenčići i druge dekoracije, rukotvorine od vune, nakit i slike samo su dio ponude koja se može naći na ovogodišnjem iznimno bogatom novogradiškom Adventskom sajmu. I dok su se žene zadržavale najviše kod dekoracija, muški dio posjetitelja više je privlačila gastronomska ponuda domaćih proizvođača slavonskih delicija i dobre kapljice. Kobasice i drugi suhomesnati proizvodi, kruh iz krušne peći, alkoholna i bezalkoholna pića voćki slavonskih voćnjaka, pa ajvari, pekmezi, med i medni proizvodi, te kolači stvarali su zazubice posjetiteljima sajma koji su kupnjom navedenog ne samo obogaćivali blagdansku trpezu nego i podržavali rad proizvođača s novogradiškog kraja. 

Da znaju, mogu i žele pokazali su i oni koji su svojim točkama upotpunili kulturno umjetnički program sajma:  HKUU Trenk, “Plesni vrtuljak” – Plesna skupina Marine Mihelčić uz voditeljicu Natašu Ledić, a na kraju  “RS Fashion”- modna revija malih manekenki.

Božićni sajam stignete posjetiti do 19.oo sati, a kako je bilo do sada provjerite u velikoj fotogaleriji u nastavku.

 

Komentari