U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” potpisala je Ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu projekta ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Cilj projekta je ojačati 20 nezaposlenih korisnika kroz stjecanje javne isprave putem verificiranih programa osposobljavanja, te kroz usvajanje mekih i transverzalnih vještina. Naime, kako bi ojačali položaj za tržište rada, 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja BPŽ steći će javnu ispravu o osposobljavanju za novo zanimanje. Po završetku formalnih edukacija korisnici će nadopuniti svoja znanja i ojačati svoje vještine kroz edukacije koje se smatraju razvojem mekih i transverzalnih vještina. Isto tako korisnici će ojačati svoje digitalne kompetencije kroz E-learning edukaciju, te će biti ojačani da koriste ovaj tip edukacija i ubuduće.

S obzirom na pandemiju koronavirusa, još nismo počeli s provednom edukacija, ali to nas očekuje uskoro. Problem s kojim se susrećemo je nedostatak korisnika. Naime, najmanje interesa pokazali ste za edukaciju za SERVISERA – MONTAŽERA RASHLADNIH I KLIMA UREĐAJA, stoga, odlučili smo prenamijeniti sredstva za edukaciju za koju je interes bio i više nego dobar – RAČUNALNI OPERATER ili RAČUNALNI OPERATER ZA OBLIKOVANJE INTERNET STRANICA, pa tako ovim putem pozivamo sve zaniteresirane da nam se jave za jednu od dvije navedene edukacije kako bi prikupili još jednu grupu od pet ljudi. Edukaciju za koju se prijavi više korisnika ćemo i provesti, a uvjeti su i dalje jednaki.

Pozivamo sve dugotrajno nezaposlene osobe: 

  • mlade do 29 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 6 i više mjeseci
  • osobe starije od 30 godina, prijavljeni u evidenciji HZZ 12 i više mjeseci
  • dugotrajno nezaposlene osobe koje nisu prijavljene u evidenciji HZZ (koje aktivno traže posao i raspoložive su za rad)
  • osobe s invaliditetom

da nam se jave putem e-maila: ngplusprojekt@gmail.com

RAČUNALNI OPERATER
Uvjeti za upis:

  • 18 godina života
  • završena osnovna škola
  • Trajanje: 140 sati (35 radnih dana – što je u prosjeku 3 do 4 mjeseca).

RAČUNALNI OPERATER ZA OBLIKOVANJE Internet STRANICA
Uvjeti za upis:

  • 18 godina života
  • završena srednja škola

Trajanje: 240 sati (oko 60 radnih dana – što je u prosjeku 4 do 5 mjeseci).
Napomena: osobe bi trebale znati samostalno koristiti računalo i osnovne programe (word, excel i slično da bi mogle pratiti program).

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

 

 

 

Komentari