Druga mladost”, naziv je novog projekta Udruge Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška koji će Udruga provoditi sljedeće dvije godine. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O značaju, ciljevima i načinu provedbe projekta govorila je predsjednica novogradiške Udruge umirovljenika Julijana Žirovčić koja je naglasila kako je ovo njihov peti projekt kojeg ostvaruju u suradnji s Ministarstvom.
“Ove projekte provodimo od 2017. godine. Program je dvogodišnji, za 2023. i 2024. godinu, a ostvareni iznos po godini je 14,080 eura. Cilj projekta je održavanje postojeće kvalitete života starijih osoba i integracija marginaliziranih skupina starijih osoba u život lokalne zajednice kroz provedbu dnevnih aktivnosti za starije osobe koje su prilagođene njihovim potrebama i interesima, a ublažavaju socijalnu isključenost.” – naglasila je Žirovčić.

Očekivani rezultati koje žele ovim projektom ostvariti su: razvijanje izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama, poboljšanje kvalitete života starijih osoba, socijalizacija, integracija korisnika u kulturne, mentalne i rekreacijske resurse u lokalnoj zajednici, povećanje tjelesne aktivnosti starijih osoba, psihosocijalno osnaživanje, informiranje i podizanje razine svijesti o pravima starijih osoba.

U sklopu projekta planirane su razne aktivnosti kojima žele podići kvalitetu života starijih osoba. “Nekoliko je projektnih aktivnosti: psihološke i pravne radionice, radionice očuvanja nematerijalne kulturne baštine, tribine o pravima starijih osoba, sportske aktivnosti poput kuglanja, pikada, fitnesa 60+, šah, radionice izrade sapuna kao i druge praktične radionice, organiziranje natjecanja Supertalent, Zlatni ples, tu su i književne večeri, digitalne tečajeve.” – istaknula je predsjednica Udruge.

Komentari
Prethodni članakPotpisan ugovor o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti
Sljedeći članakU Gradskom muzeju otvorena izložba Bianke Garčević