U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljupina jučer je održana druga po redu “Fišijada”, manifestacija koja okuplja mnoštvo gurmana i ljubitelja dobre zabave. 

Ljubitelji dobre ribe i tamburice, organizatorima su dali vjetar u leđa da i ove godine organiziraju manifestaciju. 

Brojne spretne ruke natjecateljskih ekipa ove riblje poslastice jedva su dočekale da predsjednik DVD-a Ljupina, Zoran Gazibarić službeno otvori manifestaciju kako bi krenuli stavljati sve poznate i tajne sastojke za fiš u svoje kotliće.

I dok se uz odličnu glazbu grupe La boem, ”krčkao” fiš već poznatih natjecateljskih ekipa, ali i gostiju iz raznih dijelova Brodsko posavske županije, posjetitelji ove manifestacije mogli su uživati u fišu, prženom šaranu, šaranu s rašlji, osvježavajućim pićima i naravno dobroj atmosferi.

Na natjecanju kuhanja fiša sudjelovalo je 13 ekipa koji su svoje znanje, umijeće i dobru volju pretakali u kotliće ne bi li oduševili kritična nepca tročlanog žirija. Prosudbeno povjerenstvo nije imalo lak zadatak odlučiti koja od ekipa je skuhala najukusniji fiš. Odlučivale su nijanse u izgledu, okusu, mirisu. Ipak pobjednik može biti samo jedan. Pobjednički pehar druge Fišijade u Ljupini podigla je ekipa DVD – a Nova Gradiška.

Svim pobjednicima zahvalnice i pehare uručila je zamjenica gradonačelnika Grada Nove Gradiške, Ivana Trupina, koja je između ostalog pohvalila organizatore ove manifestacije i poželjela im sreću u daljnjem radu.

Veselo i dobro raspoloženje vladalo je tijekom cijelog popodneva, a prava zabava krenula je nakon proglašenja pobjednika kada su se uz posjetitelje, konačno mogli opustiti i natjecatelji i zaplesati.

Osim fešte od ribe i zabave za sve nogometne fanatike organizatori su osigurali prijenos utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska – Nigerija. 

Vesela atmosfera bila je na nogometnom stadionu Ljupina tijekom cijeloga dana, a kako je dan prelazio u večer tako je i posjetitelja je bilo sve više. Osim uživanja u odličnim delicijama, posjetitelji su pjevali i plesali uz živu glazbu. Članovi DVD-a Ljupina, ali i svi mještani nadaju se kako će ova Fišijada prijeći u tradiciju mjesta i odvijati se još dugi niz godina.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakTko bi muško, sad je žensko…
Sljedeći članak“Svi smo uz tebe Hrva 3” – Pobjednici turnira ekipa ”Šumarstvo Šurkalović” / Foto