Cijene goriva padaju treći tjedan zaredom, što je najduže razdolje korekcije u posljednja tri i pol mjeseca. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija za 6 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,79 do 8,83 kuna, ovisno o kompaniji. U posljednja tri tjedna, cijena litre eurosupera 95 pala je ukupno 36 lipa, čime je spremnik od 50 litara pojeftinio 18 kuna. No, u odnosu na ovogodišnju najvišu cijenu litre benzina (10,46 kuna), vozači spremnik sada plaćaju čak 82 kune manje.

Cijene eurodizela i dalje snažno padaju. Prema informacijama portala cijenegoriva.info cijena litre ove vrste goriva u utorak je niža za 23 lipe i sada se prodaje u rasponu od 7,61 do 7,64 kune, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najniža cijena ove vrste goriva od početka ožujka 2010. Neki trgovci kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) prodaju ga i po nižoj cijeni (7,49 kuna). U posljednja tri tjedna litra eurodizela ukupno je jeftinija za čak 78 lipa, odnosno spremnik od 50 litara vozači plaćaju 39 kuna manje. No, u odnosu na ovogodišnji makimum (9,51 kuna) spremnik eurodizela sada je jeftiniji čak 95 kuna! Cijena litre autoplina u utorak je na nekim postajama pojeftinila, a na nekima poskupila. Cijena se na većini postaja kreće oko 3,86 kuna, no raspon je od 3,64 do 3,90 kuna

Jeftinije gorivo u Hrvatskoj posljedica je pada cijena naftnih derivata na tzv. Mediteranskom tržištu od 1,3 posto, odnosno čak 8,15 posto u odnosu na tjedan prije te pada prosječnog tečaja dolara od oko 0,5 posto.

AUTOR : Tin Bašić

Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakU Starom Petrovom Selu u tijeku 13. zimska liga u malom nogometu
Sljedeći članakMuke po novogradiškoj hitnoj: Bez toaleta, dežurni prstom pacijente upućuju prema bolnici