Kulturno umjetničko društvo „Dragalić” osmu godinu za redom organizator je smotre folklora „Dragalić u pjesmi i plesu”. Smotra će se održati večeras, 4. svibnja u Domu u Dragaliću s početkom u 19,00 sati, a u bogatom folklornom programu predstavit će se ženska pjevačka skupina KUD-a „Dragalić” i dječja foklorna sekcija, a tu su i brojni gosti, kulturno umjetnička društva „Kolo” Vukovar, „Slavonija” Gornji Andrijevci, „Sveti Ivan Krsitelj” iz Gorice u Zadarskoj županiji, Udruga „Žene veselog srca” Lapovci i kulturno umjetničko društvo „Požeška dolina” Požega. Bit će pjesme, plesa i bogatih narodnih običaja, a nakon smotre, od 21,00 sat posjetitelje će zabavljati Tamburaški sastav „Merak”.

– Tradicionalna je ovo manifestacija na kojoj našim posjetiteljima želimo prezentirati sve ono što radimo tijekom godine. Ovoga puta ugostit ćemo i naše drage prijatelje iz više hrvatskih gradova i mjesta i vjerujem da ćemo se svi dobro zabaviti, a posjetitelji uživati u pjesmi i plesu. Svi su dobrodošli – kaže Katica Matijašević, predsjednica Kulturno umjetničkog društva „Dragalić”.

Komentari
Prethodni članakLAG Zapadna Slavonija: Zadovoljni voditelji, djelatnici i korisnici projekta “Želim napredovati aktivno”
Sljedeći članakUhvaćeni provalnici koji su „operirali” u Dragaliću, Starom Petrovom Selu, Rešetarima…